Đokoviću vajld karta

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Marko Đoković, brat prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića, nastupiće na ATP čelendžeru “Banjaluka 2014”, koji počinje 8. septembra.

Biće to njegov treći nastup na banjalučkom čelendžeru, a dosad je upisao dva poraza u prvim mečevima. I 2012. i 2010. ga je pobjeđivao Franko Škugor.

“Marko Đoković je dobio vajld kartu, kao i Laslo Đere. Ranije su pozivnice Teniskog kluba Mladost dobili Nikola Milojević i Viktor Troicki, ali će Troicki možda nastupiti bez vajld karte. Zbog dobrih rezultata na posljednjim turnirima mogao bi da dobije specijalnu pozivnicu Asocijacije teniskih profesionalaca”, rekao je Milan Radaković, direktor čelendžera, koji TK Mladost organizuje 13. put.

Vajld karte za kvalifikacije, koje će biti igrane u subotu i nedjelju, dobili su, pored ostalih, Ivan Ranđelović i Goran Radanović iz Mladosti, te Đorđe Ilić i Aleksa Milojica iz TK “Dr Mladen Stojanović” iz Prijedora, pišu Nezavisne novine.

Provjereni tim Mladosti radi na posljednjim pripremama za turnir, ali probleme im stvara kiša, koja danima pada. S obzirom na to da je loša vremenska prognoza i za naredne dane, postoji mogućnost da dio mečeva bude odigran u hali.

“Alternativa je da se mečevi igraju u hali TK Elit. U petak će supervizor Stefan Kretoa obići halu i vidjeti da li zadovoljava uslove. Nadam se da će dati zeleno svjetlo, a zahvaljujem Jeleni Žugić iz Elita, koja nam je izašla u susret i omogućila da koristimo terene kluba”, dodao je Radaković.

Prema prijavnoj listi, prvi nosilac na turniru biće Blaž Rola iz Slovenije, dok će titulu braniti Aljaž Bedene, takođe Slovenac.

ATP čelendžer “Banjaluka 2014” biće igran za nagradni fond od 64.000 evra (+ hospitaliti), a pobjednik će biti nagrađen sa 9.200 evra i 100 ATP bodova.

Vanjoci ne dolazi

Italijan Simone Vanjoci želio je i 12. put da dođe na banjalučki čelendžer (nije igrao samo prve godine), ali neće nastupiti zbog porodičnih problema.

On je od organizatora zatražio vajld kartu za sljedeću godinu kako bi se oprostio od tenisa na ovom turniru.