Vitežani zadovoljni bodom protiv Čelika

[dropcap]VITEZ[/dropcap] Nakon vrlo uspješnog početka nove sezone Premijer lige za fudbalere Viteza, koji su prikazali vrlo dobru igru u Zenici, u susretu sa Čelikom, najiskusniji igrač i kapiten, Mladen Jurčević, te najmlađi i jedan od najperspektivnijih igrača Viteza u proteklih nekoliko godina, Dragan Jurčević, nisu krili zadovoljstvo.

Oba igrača su prvo prokomentarisala utakmicu s Čelikom, koja je završena 0:0.

“Jako teška utakmica je iza nas, s obzirom da je prva prvenstvena utakmica, a igrali smo i na jako teškom gostovanju. Imamo svakako razloga žaliti što nismo ugrabili cijeli plijen, koji nam se nudio, ali na kraju moram konstatovati kako je neriješeno vjerovatno i najrealniji ishod”, kazao je Mladen Jurčević.

Devetnaestogodišnji Dragan Jurčević je dobio priliku u posljednjih desetak minuta da pokaže šta umije, a svojim ulaskom rasteretio je Vitežane pritiska koji su igrači Čelika stvorili sredinom drugog dijela.

“Prije svega želim zahvaliti treneru na ukazanom povjerenju. Nastojao sam odraditi svoju ulogu kako sam najbolje mogao; nadam se da sam opravdao povjerenje. Vjerujem kako ću i u nastavku prvenstva dobijati priliku te kako ću iz utakmice u utakmicu biti bolji i davati svoj maksimum. Za mene je ova utakmica puno značila, bilo je i malo treme, ali u svakom slučaju one pozitivne”, kazao je Dragan Jurčević.

Kapetan Viteza, Mladen Jurčević, dotakao se i ciljeva u nastavku sezone.

“Svaka sezona nudi određenu dozu neizvjesnosti. Proteklu sezonu osigurali smo opstanak nekoliko kola prije kraja prvenstva, a ja vjerujem kako ćemo i ove godine sezonu okončati u sredini tabele. Došlo je do određene promjene u igračkom kadru, otišlo je nekoliko igrača, a u klub su i stigli novi igrači, za koje vjerujem da će se pokazati kao pojačanja”, rekao je Mladen Jurčević. “Ja ću iskoristiti priliku pozvati sve navijače našeg Viteza da nas dođu podržati u subotu protiv Olimpika. Bod iz utakmice s Čelikom neće ništa značiti ako ga ne potvrdimo pobjedom u subotnjoj utakmici s Olimpikom.”

Utakmica Viteza i Olimpika igra se u subotu, 9. avgusta, s početkom u 17.30, na Gradskom stadionu u Vitezu.

(Foto sportsport.ba)