Besparica muči Goricu

[dropcap]BIJELJINA[/dropcap] Fudbaleri Gorice počeli su pod vođstvom trenera Mire Janjičića pripreme za novu sezonu u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa Istok, ali je neizvjesno je da li će i započeti prvenstvo.

Pritisnuto besparicom, rukovodstvo ovog sportskog kolektiva uveliko razmišlja do odustane od drugoligaškog takmičenja, što bi, najvjerovatnije, značilo i gašenje kluba koji, pored seniorskog sastava, ima i tri selekcije fudbalera mlađih uzrasta.

“Izuzev skromne finansijske pomoći koju, kao i ostali semberski drugoligaši, dobijamo od gradske uprave Bijeljine i razumijevanja predsjednika MZ Pučile Đure Stanojlovića, koji pokušava da nama iz uprave pomogne u rješavanju finansijskih problema, ostavljeni smo i zaboravljeni od svih. Posebno smo iznenađeni nespremnošću da nam pomognu naši ljudi iz Pučila koji obavljaju važne funkcije i nalaze se na takvim mjestima da bi nam sigurno mogli pomoći na različite načine”, naglasio je Radika Marić, jedan od najaktivnijih članove uprave Gorice.

Bez obzira na neizvjesnost u pogledu budućeg statusa kluba, fudbaleri savjesno rade i pripremaju se za narednu sezonu.

“Imamo dobru ekipu, a svi fudbaleri su redovni na treninzima. Do sada smo odigrali i nekoliko kontrolnih mečeva sa rivalima kao što su Ilićka 01 iz Brčkog, Sloga Junajted, Mladost iz Bogutova Sela, Sloga 94 iz Bijeljine i prvoligaš Podrinje iz Janje. Očekujemo da će se za Goricu naći rješenje i da naš trud neće biti uzaludan”, istakao je Miro Janjičić, šef stručnog štaba drugoligaša iz Pučila.