Vinko Marinović: Moramo da se trgnemo

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Nakon ubjedljivog poraza od Olimpika, fudbaleri Borca će u derbiju 6. kola BH Telecom Premijer lige BiH protiv Širokog Brijega pokušati da se vrate na pobjednički kolosijek.

Banjalučane očekuje težak zadatak protiv ekipe koja sa Zrinjskim dijeli lidersku poziciju i nakon pet kola sa 13 pogodaka najefikasniji je tim prvenstva. S druge strane, “crveno-plavi” su jedan od timova koji je primio najviše pogodaka (10).

“Široki Brijeg je jedna od najkvalitetnijih ekipa u BiH i to su pokazali u dosadašnjem toku prvenstva. Čeka nas težak zadatak, ali nakon poraza od Olimpika moramo da se trgnemo i odigramo bolje. Ekipa jeste malo potonula, ali moramo da gledamo naprijed”, rekao je Vinko Marinović, trener Borca, za Nezavisne novine.

Za subotnji meč (20 časova) stručni štab Banjalučana neće moći da računa na povrijeđenog Mladena Žižovića, dok je pod znakom pitanja nastup Jovana Kastratovića, koji je imao visoku temperaturu.

“Moramo da igramo borbeno i disciplinovano jer samo takvom igrom možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu. Moramo da ispravimo greške koje pravimo u odbrani i tako poklanjamo pogotke protivnicima”, izjavio je Marinović, koji je dodao da će možda biti promjena u posljednjoj liniji tima u odnosu na prošli meč: “Nemamo vremena za korekcije jer imamo zgusnut raspored, ali možda će biti nekih promjena u ekipi.”

Učinak od četiri pobjede uz jedan remi ove sezone fudbaleri Širokog Brijega ne žele pokvariti u Banjaluci. Iako dolazi bez povrijeđenih Ivana Perka i Filipa Muhaljevića, trener Slaven Musa ističe da ne treba tražiti alibi.

“Bez obzira na izostanke, nećemo tražiti izgovore, već priliku za dobar rezulat. Oporavio se Zoran Plazonić, što nam donosi širinu u veznom redu. Moramo se truditi da odigramo što bolje, a cilj Širokog je pobjeda bez obzira na to gdje i protiv koga igramo. Znamo da treba da obratimo posebnu pažnju na Jocu Stokića. Dobro smo ih analizirali i vjerujem da možemo naći rupe u njihovoj odbrani i, naravno, zaustaviti njihove napadače”, kazao je Musa.

Parovi 6. kola

Subota:

  • Drina – Željezničar (16.30)
  • Vitez – Radnik (16.30)
  • Sloboda – Zrinjski (16.30)
  • Zvijezda – Slavija (16.30)
  • Velež – Olimpik (16.30)
  • Mladost – Čelik (16.30)
  • Borac – Široki Brijeg (20).

Nedjelja:

  • Sarajevo – Travnik (20).