Karatisti ponovo u svojoj dvorani (VIDEO)

[dropcap]DOBOJ[/dropcap] Iako su rane Dobojlija od posljedica majske poplave još uvijek duboke, uz sve ljudske napore svoj grad vraćaju u prvobitno stanje.

Uspjeli su da koliko-toliko ožive društveni život, a ovih dana i sporski duh. Nakon duže pauze, karate klub Sloga-Hemofarm iz Doboja je počeo sa treninzima u svojoj dvorani, koju je poplava potpuno uništila, piše Dobojski info.

Sloga-Hemofarm je prvi sportski klub u Doboju koji je poslije poplave počeo sa radom. Dvoranu u koju su se Slogini karatisti uselili početkom ove godine majska vodena stihija je potpuno razorila. Zahvaljujući kolegama iz drugih gradova i njihovom velikom sportskom srcu uspjeli su, kažu, da vrate stari izgled sale i nakon tri mjeseca pauze ponovo obuku kimono.

“Šteta je oko 30.000 maraka. Međutim, pomogli su nam naši bivši članovi koji rade u inostranstvu, klubovi iz Karate saveza RS i prijatelji našeg kluba tako da smo uspjeli sve završiti i staviti salu u funkciju”, kaže Boško Sušić, trener KK Sloga-Hemofarm.

Dobojski karatisti su nedavno boravili u Herceg Novom na pripremama za predstojeća takmičenja koja ih očekuju, a početkom septembra startuju i sa intezivnim treninzima u svojoj dvorani.

“Obzirom da je tek početak sezone ekipa je stigla sa priprema. Mnogi još nisu ni upućeni da je dvorana opremljena. Ovom prilikom ih obavještavam da od 1. septembra od 19 časova ponovo startujemo sa treninzima I, naravno, sa takmičenjima i novim medaljama”, rekao je Bojan Blagojević, pomoćni trener.

Ovi mladi sportisti priznaju da će biti potrebno vremena da se vrate u prvobitnu formu, ali ističu da će dati sve od sebe da nastave sa visokim plasmanima koje su na takmičenjima bilježili prije majske katastrofe.

“Malo smo ispali iz forme. Drago nam je da je naša sala osposobljena tako da se nadam dobrim rezultatima”, kaže Dragana Ćatić, član KK Sloga – Hemofarm.

Već narednog mjeseca dobojski karatisti će se naći pred novim sportskim izazovima. Prvo ih očekuje takmičenje u Kranju, a potom i borbe na Karate prvenstvu Republike Srpske.

Nadaju se učešću i na Svjetkom prvenstvu u Krakovu polovinom oktobra.

[youtube id=”xAvBNmAJldA” width=”620” height=”360”]