Van Gal: Bolje je 7:1 nego penali

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Selektor reprezentacije Holandije Luj van Gal istakao je da njegova selekcija želi da neporažena ode sa Mundijala u Brazilu.

Oranje se u borbi za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu sastaju sa Brazilom, u subotu od 22.00 u Braziliji, nakon poraza od Argentine u polufinalu.

“Ekipa je tužna, veoma tužna… Imali smo san koji je srušen i koji ne može da se vrati. Naš cilj je bio da budemo najbolji, a onakav poraz je očajan. Bolje da smo izgubili sa 7:1, nego poslije penala“, rekao je Van Gal, a prenosi B92.

Svoje domete Holandija je najavila fantastičnom pobjedom nad aktuelnim šampionom svijeta Španijom na samom startu Mundijala, a plasman u finale spriječili su penali protiv Argentine.

“Znamo da nismo poraženi u utakmici, penali su nas uništili. Na kompletnom turniru smo neporaženi, sada je naš cilj da se vratimo kući uzdignute glave. Znali smo da nismo najbolji tim na prvenstvu, ali smo takođe znali i da nas je teško pobijediti. U suštini sam tužan, šteta je što nismo u finalu“, zaključio je Van Gal.