Sušić: Povreda Kolašinca veliki hendikep za reprezentaciju

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Povreda Seada Kolašinca veliki je hendikep za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. On je već vrhunski igrač, standardni prvotimac koji može da igra na više pozicija. Razmišljao sam da ga u ovim kvalifikacijama možda stavim na poziciju lijevog stopera. Zaista je to veliki hendikep za nas, izjavio je Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Prvotimac Šalkea povrijedio se tokom jučerašnje utakmice protiv Hanovera zbog čega je morao napustiti teren već u 17. minutu. Detaljnim pregledom je utvrđeno da se radi o povredi ligamenta desnog koljena. Dvadesetjednogodišnji bh. reprezentativac trebao bi na operaciju 26. avgusta.

Sušić navodi da trenutno ne želi da govori ko bi eventualno u ovom trenutku mogao da zamijeni Kolašinca u reprezentaciji.

“Prvenstveno mi je žao zbog njega. No, on je mlad, a to je povreda koja ne ostavlja neke posljedice. On će za šest mjeseci biti spreman i pred njim je karijera. Zvaću ga danas poslijepodne da popričam s njim i da ga utješim ako mogu, jer sam i ja imao takvu povredu, doduše na kraju karijere i nisam bio operisan”, dodao je Sušić.

Selektor bh. tima je prije dva dana objavio spisak igrača za prijateljski meč s Lihtenštajnom i prvu utakmicu u kvalifikacijama protiv Kipra. Naglašava da ne planira da pozove nove igrače.

“Ne planiram proširivati spisak. Imam 22 igrača s tri golmana. Samo je jedna kvalifikaciona utakmica; da su dvije možda bih nekoga još zvao, ali ja ću tek za utakmice u oktobru na pripremama imati najbolji tim. Nekim igračima još nije počelo prvenstvo, neki se još nisu ustalili u svojim ekipama. Stoga, sada neću pozivati više nikoga”, zaključio je selektor bh. tima.

Reprezentacija BiH prijateljski susret s Lihtenštajnom igra 4. septembra u Tuzli, a kvalifikacioni s Kiprom pet dana kasnije u Zenici.