Pjanić posvetio pogodak sinu Edinu

[dropcap]SALVADOR[/dropcap] Miralem Pjanić je večeras odigrao odličnu utakmicu u Salvadoru, gdje je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu pobijedila Iran rezultatom 3:1.

Zvijezda Rome asistirala je za prvi gol kojeg je postigao Edin Džeko, a na dodavanje Tina Svena Sušića postigao je drugi gol za BiH.

“Pogodak posvećujem sinu Edinu. Mnogo sam ga poželio”, rekao je Pjanić u mix zoni stadiona “Arena Fonte Nova” u Salvadoru.

BiH je pobijedila, ali se nije plasirala u osminu finala iz grupe F, u kojoj je zauzela treće mjesto.

“Sretan sam zbog pobjede. Međutim, ostaje žal što se nismo plasirali u drugi krug. Itekako smo željeli proći u narednu fazu takmičenja, ali eto, nismo uspjeli”, istakao je Pjanić, a o meču sa Irancima naglasio: “U prvom poluvremenu noge su nam bile teške. Svi smo bili tužni i utučeni jer smo znali da nećemo nastaviti takmičenje. Ipak, odigrali smo dobro i zasluženo pobijedili Iran, pa se sada časno možemo vratiti kući.”

BiH je danas ostvarila prvu, istorijski pobjedu na svjetskim prvenstvima prilikom prvog nastupa na mundijalima. Prije meča sa Iranom poražena je od Argentine (1:2) i Nigerije (0:1).