Rad – Metalac: Odluka za “zelenim stolom”?

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Revanš utakmica baraža za popunu fudbalske Superlige Srbije između Rada i Metalca iz Gornjeg Milanovca nije nastavljena i sada se za zanimanjem očekuje reagovanje rukovodstva takmičenja.

Direktor Superlige Vladimir Bulatović potvrdio je novinarima da, prema propozicijama, utakmica mora biti odigrana, ukoliko ne u četvrtak, onda u nekom drugom terminu, ali vođstvo Metalca, prema posljednjim izvještajima, odbija da odigra nastavak susreta.

Gosti iz Gornjeg Milanovca smatraju da je Rad kao domaćin loše organizovao utakmicu i da mora da snosi posljedice zbog toga.

Revanš baraža za popunu Superlige, koji je proglašen utakmicom visokog rizika, igran je od 17 sati na stadionu Čukaričkog na Banovom brdu, ali je prekinut u 50. minutu nakon što su navijači “građevinara” aktivirali suzavac na tribinama.

Vjetar je razneo dim po terenu i cijelom stadionu, gledaoci su evakuisani, a sudija je bio primoran da fudbalere oba tima pošalje u svlačionicu.

Prvotimci Rada kasnije su se vratili na teren, ali je ekipa Metalca odbila da nastavi utakmicu sa obrazloženjem da je nekoliko igrača zbog suzavca zatražilo ljekarsku pomoć i da nisu u stanju da igraju.

Do prekida meča Rad je vodio sa 1:0 golom Ožegovića u 4. minutu.

Prva utakmica baraža, odigrana u nedjelju u Gornjem Milanovcu, završena je bez golova (0:0).