Sušić odbio Iran, ostaje na čelu BiH?

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić mogao bi da ostane na toj funkciji uprkos neuspješnom debiju na SP u Brazilu, prenose sarajevski mediji.

Sušiću je istekao ugovor sa FS BiH, navodno je dobio ponudu od Irana koji je odbacio, a očekuje se da na čelu “Zmajeva” ostane zaključno sa Evropskim prvenstvom 2016.

“Nikada nisam rekao niti da idem, niti da želim da idem. Mada sam slobodan i iako mi je istekao ugovor, prvo ću vidjeti šta će biti sa FS BiH. Tek onda druge stvari dolaze na red”, rekao je Sušić, a prenosi RTRS.

“U posljednjih nekoliko dana nije se desilo ništa, tako da ne znam šta će biti. Vjerovatno će se poslije sjednice Izvršnog odbora sve znati”, dodao je Sušić.

Pape nije razočaran nastupom na Mundijalu, iako u konkurenciji Nigerije i Irana nije uspio da sa Argentinom prođe u osminu finala.

“Da je bilo drugačije i da smo sve tri utakmice odigrali katastrofalno i izgubili, vjerovatno bih odlučio da sve napustim. Međutim, mislim da sve u svemu nismo loše igrali, izuzimajući susret s Nigerijom. A nakon pobjede nad Iranom, smatram da smo ostavili dobar utisak, naročito kod naših navijača u inostranstvu i normalnih ljudi u BiH. Ta posljednja utakmica pokazala je da imamo dosta mladih igrača s kojima bi bilo lijepo raditi u budućnosti”, zaključio je Sušić.