Skolari: Šest minuta katastrofe

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Selektor Brazila Luiz Felipe Skolari ni nekoliko dana poslije katastrofalnog poraza od Njemačke ne može da dođe do odgovora na pitanje: Šta se desilo?

Domaćin Mundijala je već imao zacrtano osvajanje turnira, međutim, na tom putu se ispriječila Njemačka, sa sedam golova u mreži Sezara.

“Ne mogu da odgovorim na pitanje šta se dogodilo… Ne znam i dalje… Niko nije razumio, a tim kao što je Nemačka je uspio da iskoristi svoje prednosti. To je bila katastrofa u šest minuta“, rekao je Skolari, a prenosi B92.

Dok su se fudbaleri Brazila osvrnuli oko sebe, na semaforu se rezultat povećavao iz minuta u minut…

“Dogodila se greška i ta greška je bila fatalna. Možete da izgubite sa jednim, sa dva gola, ali ovako, kako se nikad nije dogodilo u istoriji brazilskog fudbala… Ipak, nismo loše odigrali turnir, imali smo samo veliki poraz“, pokušao je da objasni Skolari.

Poslije izvinjenja navijačima, nalaženja opravdanja, samokritičnosti, selektor ima racionalno objašnjenje šta i kako dalje.

“Nastavićemo svoje živote, igrači moraju da nastave, a istorija će upisati da je Brazil prvi put od 2002. godine stigao do polufinala“, zaključio je Skolari.

Brazil će odigrati još jednu utakmicu na Mundijalu, boriće se za treće mjesto u subotu od 22.00 protiv Holandije.