Andria Petrović na posudbi u Vitezu

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Dvadesetdvogodišnji lijevi bek FK Sarajevo, Andria Petrović, u narednoj polusezoni bi trebao da nastupa za premijerligaša, NK Vitez.

Postignut je dogovor između dva kluba o posudbi Petrovića, kako bi on imao veću priliku za sticanje potrebne minutaže.

“Želja nam je da Andria nastavi svoj napredak kroz nastupanje u NK Vitez, kako bi mogli lakše pratiti njegov razvoj kroz takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Želimo mu mnogo sreće i zdravlja, a našim sportskim prijateljima iz Viteza uspješnu predstojeću sezonu”, kazao je Abdulah Ibraković, sportski direktor FK Sarajevo.

“Mnogo sam napredovao u posljednjim mjesecima, od kako sam se uključio u trenažni proces prvog tima, a sada mi je bitno da igram. Želim imati priliku da igram, a ekipi Sarajeva želim mnogo sreće i uspjeha u predstojećim evropskim utakmicama”, naveo je Petrović.

Andria Petrović je u redove Sarajeva došao u zimskom prelaznom roku u sezoni 2013/14. iz NK Sloga Ljubuški. U bordo dresu nije zabilježio zvaničan nastup, a za Vitez će imati priliku da nastupi 2. augusta, na otvaranju nove sezone BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, kada će Vitez gostovati kod zeničkog Čelika.