Senijad Ibričić: Za mene nema više mjesta

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Fudbalski reprezentativac Senijad Ibričić odlučio je da se oprosti od dresa BiH.

Fudbaler turskog Erčijespora u ponedjeljak je pismom obavijestio bh. javnost o svojoj odluci.

“Opraštam se, jer želim više vremena provesti s najdražima, ali ću i dalje ostati vjerni navijač ‘zmajeva’, što sam zapravo i bio sve ovo vrijeme, pogotovo na utakmicama Mundijala u Brazilu, gdje sam možda i neopravdano stavljen u drugi plan”, napisao je, između ostalog, Ibričić.

Ibričić, koji je za BiH debitovao 2005. i odigrao više od 40 utakmica, osvrnuo se i na priče da je u Brazilu bio samo zato što je nečiji dobar prijatelj.

“Bespotrebno se potenciralo kroz medije posljednjih nekoliko mjeseci i spočitavalo da sam u najboljem timu jer sam nečiji prijatelj?! Suvišno je bilo šta komentarisati na tu temu, jer sam dres bh. reprezentacije, prije svega, zadužio zahvaljujući igrama na terenu, a ne prijateljstvu sa drugim igračima. Ne bježim od toga da sam prijatelj s Edinom Džekom, koji je idol moje i vaše djece, idol mnogih u ovoj zemlji, ali i šire, i ponosan sam i sretan što sam bio jedan od onih koji su ga primili na najbolji način kada je prvi put obukao dres BiH. Da, u reprezentaciji sam bio i igrao i prije nego će Džeko zaigrati za nju, ali to se očito zaboravilo. Ne mogu dopustiti da se o meni govori kao o nečijem prijatelju, a ne igraču koji voli i BiH i koji je kvalitetom zaradio dres”, napisao je Ibričić i dodao: “Sanjao sam da obučem dres BiH i, hvala bogu, taj san mi se ispunio. Brazil je bio moj san i otišao sam tamo, sjedio sam na klupi i navijao i nema veze, opet bih to uradio, jer ja volim svoju zemlju bez obzira na to ko je selektor. Naravno da mi je žao što nisam dobio ni minuta, jer svi ostali su osjetili teren, a ja, koji sam tu godinama, sjedio sam i gledao. Zato, i zbog još mnogih drugih stvari, želim reći zbogom, jer sam svjestan da reprezentacijom pušu neki novi vjetrovi i da za mene više nema mjesta, a dao sam sve što sam mogao, pa čak i više od toga i ne kajem se”.

Džeko se juče putem Facebooka oglasio.

“Bio si i ostaćeš moj iskreni i veliki prijatelj. Dao si mnogo i bio među prvima koji mi je pružio ruku dobrodošlice kada sam stigao u reprezentaciju. Da nije bilo tvoje nesebičnosti i prijateljstva, ni ja danas ne bih bio ovdje gdje sam sada. Zato, hvala ti, druže, voli te tvoj brat”, napisao je Džeko.