Selektoru Albanije ideja s dronom bila šaljiva

[dropcap]TIRANA[/dropcap] Selektor Albanije Đani De Bjazi napravio je nekoliko lapsusa tokom intervjua za italijanski “Gazeta delo sport” u kojima je otkrio da je postojao pakleni plan Albanaca za prekid utakmice u Beogradu!

Italijanski stručnjak je otkrio da su svi u albanskoj reprezentaciji bili svjesni šta će se desiti i da se zbog toga pribojavao početka meča, jer igrači nisu bili potpuno fokusirani na fudbal.

“Plašio sam se jer sam očekivao da će neko od policajaca da nas prebije jer nisu našli daljinski upravljač od drona. Željeli su da dođu po svaku cijenu do materijalnog dokaza kako bi opravdali svoju nesposobnost da održe red i mir na stadionu. Nisam bio miran ni na početku utakmice, bilo je dovoljno vidjeti njihova lica”, počeo je priču De Bjazi.

Na pitanje novinara “Gazete” šta je bilo s daljinskim upravljačem, Bjazi je potvrdio da je sve bilo isplanirano u Tirani.

“Vjerovatno je još u posjedu navijača koji je ostao van stadiona”, rekao je on.

Da još nije svjestan kakav incident su napravili Albanci, italijanski trener je potvrdio u odgovoru na pitanje – zar ne misli da je dron bio opasna ideja: “Ne mislim tako. Ja je vidim kao jednu pošalicu”!?