“Željo” oslabljen ide na Široki

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Oslabljeni neigranjem Adije Baše i Huana Manuela Varee zbog administrativnih poteškoća, zatim zbog povrede Anesa Nuspahića, te “kartoniranog” Muamera Svrake, fudbaleri Željezničara u nedjelju na “Grbavici” dočekuju Široki Brijeg.

Trener Admir Adžem svjestan je da svaka utakmica s timom sa “Pecare” iziskuje puno truda, znanja i napora, ali optimizam ulijeva dobra partija njegovog tima na startu sezone sa Olimpicom i rezultat 3:0.

“U goste nam dolazi organizovan, dobar i jak rival. Dugo su na okupu, kompaktni su, sa malo slabih tačaka, ali ćemo učiniti sve da se to promijeni. Dobar rezultat sa Olimpicom nam je ulio samopouzdanje i nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti i sa Širokim”, smatra Adžem.

Pravo nastupa stekao je Haris Količić, a upravo nešto izmijenjeni sastav “plavih” u odnosu na prošlu sezonu mogao bi biti prednost za domaće.

“Široki je sigurno uigraniji od nas, jer su dugo na okupu, dok je, na drugoj strani, naš plus možda to što nas ne poznaju dovoljno. Ne znaju odakle im prijeti opasnost. Od svojih izabranika očekujem da odigraju dobru utakmicu, sa puno borbenosti”, smatra Adžem.

Ekipa iz Hercegovine na gostovanje u Sarajevo dolazi nakon pobjede nad Radnikom (2:0). Iskusni veznjak gostiju Jure Ivanković očekuje neizvjestan susret.

“Prošle smo ih godine na ‘Grbavici’ dobili 3:0, a vjerujem da će ovog puta biti teže. Nikada nije lako sa ‘Željom’. Gledao sam njihove utakmice u Europi, Dosta su čvrsti, kompaktni. Pred nama je teška i neizvjesna utakmica. Naša prednost možda je upravo to što ‘Željo’ već duže vrijeme pokazuje da je pod velikim pritiskom kada igra pred svojom publikom. To ih zna ponijeti pa ostave prostora otraga, koji smo mi prošle sezone iskoristili”, smatra Ivanković.