Rustemović za radost Drine (FOTO)

[dropcap]ZVORNIK[/dropcap] Prolom oblaka i potopljen teren u Zvorniku u subotu nisu pogodovali fudbalerima Drine i Radnika, koji su morali prekinuti utakmicu poslije prvog poluvremena, a u ponovljenom susretu odigranom dan kasnije slavili su domaći sa 1:0.

Gol odluke postignut je u 31. minutu. Slaviša Radović je uputio idealan centaršut s lijeve strane, a Edin Rustemović je sa oko osam metara glavom loptu sproveo u mrežu Boriše Bidiroge.

Imala je Drina više od igre i više šansi, ali su i gosti u više navrata priprijetili Goranu Maksimoviću, piše Glas Srpske.

Krenulo je ofanzivno s obje strane. Rustemović je oprobao šut već u četvrtom minutu, ali bez rezultata, kao i u osmom kada ga je idealno poslužio Radović. Minut prije fudbaler Radnika Aleksandar Ćosović je sa nekih 20 metara iz slobodnog udarca uzdrmao prečku gola Maksimovića. Boban Đerić je u 22. minutu šutirao sa 20 metara, ali se istakao Bodiroga.

zvornik_teren

U 62. minutu Đoko Milović je uputio šut s desne strane, ali je lopta prošla kraj same stative gola Maksimovića. U posljednjim trenucima susreta prava drama. Prvo je udarac fudbalera Drine Filipa Kostića izblokiran, a potom je u kontranapadu Milivoje Lazić šutirao tik pored gola.

Statistika

Strijelac: 1:0 Rustemović u 31. minutu.

Stadion: Drine u Zvorniku.

Gledalaca: 1.000.

Sudija: Miloš Gigović (Gradiška) 7.

Žuti kartoni: Uzelac, Kikić, Lazarević, Đerić (Drina), Kunić, Ostojić (Radnik).

Igrač utakmice: Slaviša Radović (Drina) 8.

Drina: Maksimović 7,5, Uzelac 7, Radović 8, Rustemović 8, Ivanović 7,5, Filipović 7 (od 77. minuta Čolović -), Kikić 7,5, Kostić 7, Vasić 7 (od 61. minuta Ilić 7), Lazarević 7 (od 89. minuta Đurić -), Đerić 8.

Radnik: Bodiroga 7, Memišević 7, Milović 7, Kunić 7 (od 46. minuta Basrak 6,5), Hasanović 7 (od 58. minuta Antić 6), Ćosović 6,5, Lazić 6,5, Vučinić 6,5 (od 68. minuta Bajić 6), Ostojić 7, Mašić 6,5, Galešić 7.