Rutinski trijumfi mladih fudbalera Borca

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] U petom kolu omladinske Premijer lige kadeti i juniori Borca dočekali su na Gradskom stadionu timove sarajevskog Olimpika i zabilježili dva rutinska trijumfa.

Utakmicu kadeta dva kluba obilježio je sjajni Miloš Kukić, koji je mrežu gostiju iz Sarajeva zatresao tri puta, dok je put Borčevim juniorima ka pobjedi trasirao Stefan Trivan sa dva gola, piše fkborac.net.

Sa nova tri gola, Kukić je stigao do brojke od 9 golova u 5 odigranih mečeva, a u ovom kolu zabilježio je drugi het-trik u sezoni, nakon što je tri puta pogodio gol Mladosti iz Velike Obarske u prvom kolu. Jedini gol za kadete Olimpika na Gradskom stadionu postigao je Nedim Hadžić. Inače, kadetima Borca put do pobjede olakšao je igrač Olimpika Ahmed Buljbašić, kojem je u 34. minutu pokazan drugi žuti, odnosno crveni karton.

Meč juniora Borca i Olimpika obilježio je Trivan, koji je postigao dva gola, i to oba u prvom poluvremenu. Siguran trijumf nad Sarajlijama potvrdio je Nikola Dujaković pogotkom u posljednjim trenucima meča.

Nakon 5 kola kadeti Borca zauzimaju odlično četvrto mjesto sa 10 bodova, dva manje od Željezničara, dok su juniori trenutno sedmi sa 8 bodova.

Službenu tabelu Kadetske lige pogledajte OVDJE.

Službenu tabelu Juniorske lige pogledajte OVDJE.

U narednoj prvenstvenoj rundi Borčevi omladinci gostovaće odgovarajućim timovima Širokog Brijega.

Borac – Olimpik (kadeti) 3:1

Stadion: Gradski

Gledalaca: 50

Sudija: Milan Docić (Čelinac)

Žuti kartoni: Maksimović, Jekić (Borac), Buljbašić, Kovačević, Hajdarević (Olimpik)

Crveni karton: Buljbašić (Olimpik).

Borac: Pupovac, Marić, Gvozdenović, Kuzmanović, Kukić, Mrzić, Jekić, Maksimović, Batar, Bubić, Babić. Još su igrali: Bojanić, Tatić, Stanković, Ilić, Perišić.

Olimpik: Karačić, Hajdarević, Salčinović, Hadžić, Kišić, Mandal, Ahmedspahić, Kovačević, Džaferović, Ragipović, Buljbašić. Još su igrali: Nikšić, Suljević, Šetkić, Šabanović, Velić.

Borac – Olimpik (juniori) 3:0

Stadion: Gradski

Gledalaca: 50

Sudija: Dragan Mejakić (Banjaluka)

Žuti kartoni: Adn. Ljutić, Pejaković (Borac).

Borac: Ilić, Adn. Ljutić, Petrović, Danilović, Malinić, Milosavljević, Trivan, Popović, Pejaković, Dujaković, Tučić. Još su igrali: Trninić, Čajić, Kanješić, Adm Ljutić.

Olimpik: Husić, Ćubara, Begić, Hadžić, Bučuk, Ragibović, Klačar, Hajdarević, Ajdinović, Salihagić, Ćatić. Još su igrali: Kalesić, Hujić, Halilović, Jukan, Bučan.