Runi: Nisam više onaj stari

[dropcap]MANČESTER[/dropcap] Vejn Runi, kapiten Mančester junajteda i Engleske, svjestan je u kojoj fazi karijere se nalazi.

Runi je minulog ljeta dobio dvije velike časti, ujedno i obaveze – postao je kapiten Engleske nakon odlaska Stivena Džerarda iz reprezentacije, kao i kapiten Junajteda nakon odlaska Nemanje Vidića u Inter. Međutim, Runijeva karijera sada traje već više od decenije, pa iskusni Englez priznaje da više nije isti tip napadača kao ranije.

“Nisam više igrač kakav sam bio. Kada sam bio mlađi, mnogo sam trčao, radio sve na terenu, i kasnije nisam imao snage da stvorim sebi gol šanse. Moj stil se promijenio, sada sam iskusniji i lukaviji, ne zalijećem se svaki put u kazneni prostor, znam kako i kada to treba da radim”, kaže on. “Sada igram više iza napadača jer mogu i tu kao i u napadu. Zavisi od naše taktike u svakom meču. Ne vjerujem da je više moguće reći koja je moja najbolja pozicija. Mogu da igram u vezi, mogu da igram spolja, a mogu i u napadu. Sve zavisi od menadžera.”

Kapiten Junajteda je bio jedan od najaktivnijih na terenu u meču sa Lesterom (3:5). Trčao je, borio se, nekoliko puta bjesnio na mlade defanzivce nakon primljenih golova, ali poraz je bio neminovan. Junajted je, kao i prošle, i ovu sezonu loše počeo, a nekadašnji defanzivac “crvenih đavola” smatra da se tek nakon dva prelazna roka trofejni klub može uključiti u borbu za vrh.

Mančester junajted trenutno nema kvalitet da parira najboljim engleskim klubovima, a prije nego što to bude u stanju, moraće da potroši najmanje još 100 miliona funti, smatra Geri Nevil.

“Junajted je ovog ljeta potrošio 150 miliona funti na transfere, ali u naredna dva prelazna roka bi trebalo da potroši još oko 100 miliona da bi uopšte počeo da razmišlja o osvajanju titule”, smatra on.

Nevil ističe da timu koji je u prvih pet kola Premijer lige ostvario pobjedu, te po dva remija i poraza treba mnogo jača defanziva.

“Potrebna su pojačanja na poziciji centralnog beka, koja je ključna u timu. Ovog ljeta nije bilo u ponudi prvoklasnih štopera i Junajted će morati da ga potraži u naredna dva prelazna roka, kao i igrača na sredini terena”, rekao je Nevil za tim koji je proteklih dana bio meta sprdnje na internetu.