Čuveni fizičar Hoking ne daje velike šanse Englezima

[dropcap]LONDON[/dropcap] Slavni fizičar Britanac Stiven Hoking smatra da Engleska ima male šanse za uspjeh na predstojećem fudbalskom prvenstvu svijeta u Brazilu.

Sedamdesetdvogodišnji profesor fizike, autor knjige “Kratka istorija vremena”, zaključio je da vrućina i vlaga svakako neće biti saveznici izabranicima Roja Hodžsona.

Hoking je, očigledno u šaljivom tonu, rekao da Englezi imaju neke šanse ukoliko im u meču sa Urugvajem u grupnoj fazi takmičenja bude sudio neki evropski arbitar, “koga teško da će prevariti teatralni padovi Luisa Suareza”.

Hoking je nastavljujući u istom tonu, uz specifični engleski humor, na sopstveni račun rekao da ima formulu za rješenje tradicionalniog problema penala kod Engleza.

“Eh, da sam samo ovo mogao da šapnem u uho Krisu Vedlu prije nego što je poslao loptu u orbitu 1990. u polufinalu Mundijala protiv Zapadne Njemačke. Statistika je jasna – smjesti loptu u lijevi ili desni gornji ugao. Istina, nema statistike za to da li kazneni udarac treba da izvedu dešnjaci ili ljevaci – ali svakako će oni bez kose, ili proćelavi, imati više šanse”, zaključio je u potpunom montipajtonovskom stilu Hoking i zaključio da je razlog za to za sada – “velika naučna misterija”.