Rumenige: Gvardiola je odlično radio

[dropcap]MINHEN[/dropcap] Predsjednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige rekao je danas da je Pep Gvardiola u prvoj sezoni u minhenskom klubu odradio dobar posao.

“Nakon osvajanja triple krune, ljudi su mislili da ništa ne mora da se mijenja. Pep je promijenio dosta toga i sve je uradio na pravi način. Sklonio je dva zadnja vezna, a na tu poziciju stavio Filipa Lama. Ekipa je bila postavljena bliže protivničkom golu na terenu, igrali smo jači presing nego prošle sezone. Postavio je ekipi nove izazove”, rekao je Rumenige za sajt Bajerna.

Ove sezone Bajern je pod vođstvom Gvardiole osvojio Bundesligu, njemački kup, evropski superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Ipak, Bavarci nisu odbrani trofej u Ligi šampiona, jer su u polufinalu doživjeli ubjedljiv poraz od madridskog Reala.

“Pep me nije iznenadio; pokazao je isti kvalitet kao i dok je vodio Barselonu. On je odličan trener s jasnom filozofijom. Uvijek može da napravi problem protivniku i da ga taktički iznenadi. Srećni smo s njim”, naveo je Rumenige.

On je podsjetio i da je Gvardiola u Njemačkoj morao da se navikne na drugačiju kulturu i jezik.

“To niko ne smije da zaboravi. Ipak, mislim da je jedino što ga je iznerviralo ove sezone ispadanje iz Lige šampiona. Radi se o nevjerovatno ambicioznom čovjeku”, zaključio je Rumenige.