Dosije na prodaju za 50.000 evra

[dropcap]LOZANA[/dropcap] Menadžment Mihaela Šumahera objavio je da postoji mogućnost da je njegov zdravstveni karton ukraden i da osoba koja je to učinila želi da ga proda za 50.000 evra, piše “Bild”.

Sabine Kem, menadžer slavnog vozača Formule 1, rekla je da su dokumenti nuđeni francuskim, njemačkim i britanskim medijima i pozvala uredništva tih kuća da ni u kojem slučaju ne objavljuju detalje iz istorije bolesti Šumahera.

U saopštenju, koje je objavio menadžment sedmostrukog svjetskog šampiona Formule 1, navedeno je da su ljekarski nalazi, za koje se tvrdi da su Šumaherovi, nuđeni što boljem ponuđaču. Zbog toga je uslijedilo upozorenje da policijske službe već rade na tom slučaju i da će u slučaju da se ispostavi da je informacija tačna biti podnesene tužbe protiv osoba koje pokušaju da objave informacije iz tih nalaza.

“Već nekoliko dana ukradeni dokumenti i podaci nuđeni su na prodaju. Ti koji ih nude tvrde da su u pitanju ljekarski nalazi Mihaela Šumahera. Ne možemo da tvrdimo da li su dokumenti autentični ili ne. Međutim, jasno je da su ukradeni, a ta krađa je prijavljena i policijski zvaničnici su upoznati sa svim dešavanjima. Upozoravamo sve da su kupovina i objavljivanje takvih dokumenata zabranjeni. Sadržaj ljekarskih dokumenata su privatni i povjerljivi i ne smiju da budu objavljeni. Zbog toga ćemo, u slučaju da neko to objavi, svakoga tužiti”, stoji u saopštenju menadžmenta slavnog vozača.

Šumaher je krajem prošle godine zadobio teške povrede glave tokom skijanja u francuskim Alpima. Probudio se iz kome 16. juna, kada je prebačen na privatnu kliniku za rehabilitaciju u Lozani. Tada su novinari zamoljeni da “poštuje dugu fazu rehabilitacije, koja će biti isključivo privatnog karaktera”.

Šumaher je tokom karijere pobijedio u rekordnoj 91 trci, a iz takmičenja se povukao 2012. godine.