Ronaldo propušta prvi meč na SP?

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Selektor Portugala Paulo Bento nije mogao da kaže tačan dan kada će se Kristijano Ronaldo vratiti treninzima.

Zbog toga je sve realnije da najbolji igrač ekipe propusti prvi meč na Svjetskom šampionatu, što bi bio veliki udarac za Portugal, piše B92.

Ronaldo ponovo nije trenirao sa saigračima pred pripremni meč sa Meksikom u petak i već neko vrijeme muči se sa povredom lijeve butine i tendinitisom u koljenu. Čak i da se oporavi, pitanje je da li će biti spreman za meč sa Njemačkom 16. juna.

“Situacija evoluira, a samim tim napreduju i naša očekivanja. Odluka kada je spreman da zaigra biće donijeta kao da je u pitanju bilo koji igrač, a ja nisam slobodan da do kraja zalazim u detalje. Čim Ronaldo bude spreman, mi ćemo to objaviti“, rekao je Bento.

“Ipak, mi moramo da se spremamo za Njemačku nezavisno od toga. Odluka da li će igrati jeste na doktorima, njemu i meni, ali Ronaldo nije jedini dobar fudbaler kojeg imamo“, dodao je selektor Portugala.

Napadač Reala do sada je dao 49 golova na 110 nastupa za Portugal, a propustio je i subotnji remi bez golova sa Grčkom.

Osim njega, za pripremni okršaj sa Meksikom neće biti spremni Raul Meireleš i Pepe, koji će doduše vjerovatno moći da zaigra od starta Mundijala.

“Pepe je odigrao mnogo utakmica ove sezone, imao je dobru sezonu. Ocijenićemo kako je u datom trenutku i na osnovu toga odlučićemo hoće li igrati“, kaže Bento.