Ofanzivom Kozara stigla na vrh

[dropcap]GRADIŠKA[/dropcap] Fudbaleri Kozare poslije pobjede u Gacku nad domaćom Mladosti (3:1) postali su lideri Prve lige Republike Srpske, sa bodom prednosti ispred Leotara.

Ofanzivan stil igre, 28 postignutih pogodaka u 11 mečeva, za sada donosi odlične rezultate, za šta je najviše zaslužan mladi trener Igor Janković.

“Odigrali smo taktički, igru bazirali na kontranapadima, što njima nije odgovaralo. Čekali smo šanse, iskoristili ih i osigurali pobjedu, sa kojom smo došli do deset gostujućih bodova ove sezone. Na vrijeme smo postigli golove, na kraju prvog i početkom drugog poluvremena i to nas je dovelo do pobjede bez obzira što u timu nije bilo nekoliko standardnih igrača. Naša napadačka igra se tokom sezone isplatila”, rekao je Janković.

Dva kola prije kraja prvog dijela Kozari se smiješi jesenja titula, ali u klubu tvrde da nema pretjerane euforije. Slijede mečevi protiv Rudar Prijedora u Gradišci i gostovanje u Krupi na Vrbasu, piše Glas Srpske.

“Pred nama je u subotu derbi jesenje sezone, jer Rudar Prijedor smatram za najozbiljnijeg kandidata za plasman u Premijer ligu. Eventualnom pobjedom otišli bi na plus šest bodova u odnosu na njih, što bi bio veliki uspjeh. Svi igrači, osim Ognjena Petrovića koji sanira prelom jagodične kosti, zdravi su i spremni za krajiški derbi. Ne treba nam pritisak, jer želimo da se koncentrišemo samo na teren”, rekao je Janković.

Uporedo sa rezultatima, standardni prvotimci su postali mladi fudbaleri Dejan Maksimovića (19 godina), zatim golman Nemanja Trkulja (18), Miloš Šatara (19), Nemanja Gavrić (19), te Ognjen Škorić i Ognjen Petrović (21).

“Mislim da nam se vraća sav trud i odricanje koje smo uložili da bismo bili sada gdje jesmo. Nećemo stati na ovome, vjerujemo u sebe, odlično se slažemo i želimo da nastavimo u istom ritmu” rekao je kreator igre Kozare Dejan Maksimović, golgeter Prve lige sa 6 postignutih golova.

Ambicije

Fudbaleri su na terenu dokazali da imaju kvalitet da pobijede svaku ekipu u Prvoj ligi Srpske, a u Gradišci se mnogi pitaju, pogotovo navijači, da li je na tom putu i rukovodstvo kluba.

“Pred početak prvenstva izjavio sam da Kozara nema ambicije za viši rang, ali sam isto tako rekao da Kozara neće propustiti priliku ako joj se ukaže šansa. Igrači su pokazali da zavređuju pažnju i zato imaju našu maksimalnu podršku. I lokalna zajednica je stala uz klub. Svi zajedno moramo još jače stati iza naših talentovanih momaka, jer treba da im omogućimo razvoj, a to mogu da ostvare u Premijer ligi BiH”, rekao je Nebojša Dmitrović, predsjednik Kozare.