Remi sa desetoricom

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Fudbaleri Borca uspjeli su i sa 10 igrača da se sa gostovanja u Vitezu vrate neporaženi, jer su sa istoimenim domaćinom igrali neriješeno, 1:1.

Poslije tačno 418 minuta mreža golmana Banjalučana Asmira Avdukića se zatresla, a “krivac” za to bio je Amir Smriko, koji je poslije duplog pasa sa Harisom Hećom prizemnim udarcem doveo Vitez u prednost od 1:0. Desilo se to u 19. minutu.

U nastavku prvog dijela susreta domaćin je imao više od igre, ali nije uspio da povisi vođstvo. U posljednjim trenucima prvog poluvremena drugi žuti karton zaradio je prvotimac Borca Uglješa Radinović, pa je morao u svlačionicu, tako da su “crveno-plavi” u nastavku susreta igrali za fudbalerom manje.

Iako sa desetoricom, gosti su u nastavku susreta bili daleko bolji rival, a pravi potez šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović napravio je uvođenjem rezervista Petra Ilića i Stefana Savića. Ovaj prvi je u 53. minutu donio izjednačenje poslije odličnog centaršuta najboljeg aktera susreta Mladena Žižovića. Do kraja susreta Vitez je imao nešto više od igre, ali nije uspio ozbiljnije da zaprijeti “crveno-plavima”, koji su tako u posljednjih šest kola sakupili 14 bodova.

“Domaćin se bolje snašao u prvom dijelu susreta na neravnom terenu i došao je do prednosti. Isključenje Radinovića u 45. minutu bilo je dodatni stimulans za ekipu i u drugom dijelu susreta igrači Borca su pokazali volju, želju, htijenje i karakter. Bili smo bolji u nastavku meča i prava je šteta što nismo došli i do cijelog plijena, jer ne bi bilo nezasluženo da smo se u Banjaluku vratku sa tri boda”, istakao je pomoćni trener “crveno-plavih” Zoran Dragišić.

Za Banjalučane nema predaha, jer već u srijedu u revanš utakmici osmine finala Kupa BiH dočekuju Rudar Prijedor, koji su u prvom susretu savladali sa 1:0.

“Želimo da se plasiramo među osam najboljih, tako da ćemo se ‘rudarima’ suprotstaviti u najjačem sastavu. Već u nedjelju u 12. kolu Premijer lige BiH dočekujemo tuzlansku Slobodu, a cilj je da i u ovom meču osvojimo tri boda”, dodao je Dragišić.

Statistika

Vitez – Borac 1:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 Smriko u 19, 1:1 Ilić u 53. minutu.

Stadion: Gradski u Vitezu.

Gledalaca: 1.000

Sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo) 6,5.

Žuti kartoni: Jurčević, Vidović, Petrović (Vitez), Avdukić, Stokić, Radinović (Borac).

Crveni karton: Uglješa Radinović (Borac) u 45. minutu.

Igrač utakmice: Mladen Žižović (Borac) 7.

Vitez: Živković 6,5, Alić 6,5, Jurić 6 (od 60. minuta Pinjuh 6), Jurčević 7, Livaja 6,5, Vidović 6, Kapetan 6, Čuljak 6,5, Hećo 6,5 (od 65. minuta Petrović -), Smriko 7, Pezo 6.

Borac: Avdukić 6,5, Pilipović 6 (od 46. minuta Savić 7), Jevtić 6,5, Žižović 7 (od 89. minuta Dujaković -), Jović 6 (od 46. minuta Ilić 7), Stokić 6,5, Đajić 7, Žeravica 6,5, Subić 7, Bečelić 6,5, Radinović 6.