Srpska traži novog rivala

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Fudbalska reprezentacija Republike Srpske trebalo bi da 16. juna iduće godine odigra prijateljsku utakmicu sa selekcijom Srbije u Banjaluci.

Ipak, prije tog meča rukovodstvo Fudbalskog saveza Republike Srpske želi da nacionalni tim RS ima jednu provjeru, koja bi trebalo da bude odigrana krajem ove godine.

“Želja svih nas u FS RS, kao i selektora Željka Buvača, je da prije susreta sa Srbijom odigramo jednu međunarodnu utakmicu. Trenutno pregovaramo i na dobrom smo putu da obezbijedimo protivnika. Vjerujem da će se taj susret odigrati do kraja godine i na njemu bi se okupili reprezentativci, pa bi Buvač imao pravi uvid u igrače na koje bi mogao računati u narednim reprezentativnim akcijama”, izjavio je Rodoljub Petković, generalni sekretar FS RS, za Glas Srpske.

Susret reprezentacija Srpske i Srbije trebalo bi da se igra 4. septembra ove godine, ali je taj termin propao, pošto tog datuma selekcija BiH igra prijateljski susret sa Lihtenštajnom.

“FSS nam je predložio dva termina. Prvi je bio 4. septembar, a drugi 16. juna. Pošto je prvi propao, drugi se automatski nameće kao novo rješenje. Prihvatićemo ponudu FSS za bilo koji datum i želimo da on bude u reprezentativnom terminu. Naša je želja da okupimo najbolju moguću ekipu kao i da stručni štab bude slobodan i u potpunosti se posveti reprezentaciji”, istakao je Petković.

Samo ozbiljni protivnici

Rodoljub Petković je naveo da će tražiti ozbiljne ekipe protiv kojih će igrati selekcija Srpske.

“U obzir dolaze samo A selekcije, kao i olimpijski timovi, te neki kvalitetan klub. Ako bismo igrali na našem terenu, to će biti ekipe iz zemalja iz regiona. U slučaju igranja van granica Srpske, nastojaćemo da to bude selekcija iz južnog dijela Evrope”, precizirao je Petković.