Radović: U Kazahstanu nema navijača već rulje spremne na linč

[dropcap]VARŠAVA[/dropcap] Fudbaleri Legije iz Varšave jedva su izvukli živu glavu nakon prve utakmice plej-ofa za Ligu Evrope sa Aktobeom iz Kazahstana.

Oni su na terenu savladali kazahstansku ekipu, ali su imali velike neprijatnosti u hotelu kada su ih napali domaći navijači.

“Nikad gore nisam prošao. Posle meča rulja je zasula kamenicama naš hotel, nismo smeli nigde, pričali su nam da je policija pucala u masu. Nije mi jasno ko dozvoljava tim ljudima da se takmiče u evro kupovima; Kazahstan je u Aziji”, kazao je srpski fudbaler Miroslav Radović.

Navijači Aktobea bili su nezadovoljni porazom koji je njihove šanse da uđu u grupnu fazu sveo na minimum.

“Nisu to navijači. UEFA je kažnjavala navijače po Evropi, ovo je rulja spremna za linč”, dodao je Radović.

Legija je ranije za zelenim stolom eliminisana iz kvalifikacija za Ligu šampiona, iako je u dva meča bila bolja od Seltika ukupnim rezultatom 6:1. To i dalje boli srpskog internacionalca koji kaže da u klubu takve stvari više ne smiju sebi dopuštati.

“Mnogo nam je teže bilo protiv Aktobea nego u utakmicama sa Seltikom, Kazahstanci nisu loš tim. Ovo samo treba da nam bude motiv da naredne sezone stignemo do Lige šampiona, da imamo normalna gostovanja i normalne uslove” zaključio je Radović.

Inače, navijači Legije su se ranije suočili sa pristalicama Aktobea i vjerovatno je to rasplamsalo strasti među njima.