Zrinjski i Maribor remizirali u Mostaru

[dropcap]MOSTAR[/dropcap] Bosanskohercegovački prvak Zrinjski i slovenački šampion Maribor odigrali su 0:0 u prvoj utakmici 2. pretkola Lige šampiona, pa će odluka o prolasku pasti za 8 dana u Mariboru.

Pred oko 7.000 ljudi u Mostaru Zrinjski je odigrao dobru utakmicu protiv favorizovanog gosta i bio je prvih sat vremena utakmice bolja ekipa. Iako nije postigao gol može biti srećan da nije ni primio, pa će imati realne izglede da se domogne trećeg pretkola, piše Bljesak.info.

Zrinjski je sudijsku nadoknadu odigrao s igračem manje jer je Muminović dobio drugi žuti, a zatim i crveni zbog simuliranja.

U prvom poluvremenu domaćin je bio taj koji je dominirao i stvarao prilike, ali je najbolju šansu ipak propustio Maribor. U 23. minutu Ibraimi je šutirao po zemlji i lopta je prošla nekoliko centimetara pored stative domaćina.

Najbolju priliku za Zrinjski propustio je Danijel Stojanović, koji je iz blizine šutirao pravo u golmana gostiju Handanovića.

U drugom dijelu ritam igre je opao. Mostarci su imali par prilika preko Pehara i Nikolića, a Slovenci su prijetili uglavnom izvana, iako su oni tada preuzeli inicijativu.

Novajlije

Zanimljivo, od čak 10 novajlija za novu sezonu od prvog minuta u ovoj utakmici nastupio je samo jedan – Matija Katanec.

U drugom dijelu ušli su Deni Simeunović i dvije prinove – Dženan Durak i Krešo Kordić.