Polet-Krajišnik proslavio 65. rođendan

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Fudbalski klub “Polet-Krajišnik” iz banjalučkog naselja Dragočaj obilježio je danas 65. godina rada i postojanja.

Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Goran Raca, koji je prisustvovao danas u Dragočaju svečanosti obilježavalja jubileja, rekao je Srni da je 65 godina rada i postojanja dokaz uspjeha jednog sportskog kolektiva.

“Ovo je mali, ali veliki klub. Možda je mali, jer dolazi iz male sredine – prigradskog dijela Banjaluke, ali veliki s obzirom na broj fudbalera koji su obilježili i osnivanje i rad ovog kluba”, rekao je Raca.

On je naglasio da je postojanje ovog kluba veoma značajno i za razvoj Mjesne zajednice Dragočaj, ali i razvoj sporta u Srpskoj uopšte.

Obilježavanje 65 godina postojanja Fudbalskog kluba “Polet-Krajišnik” održano je pod pokroviteljstvom gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića, a u prisustvu brojnih gostiju i članova kluba.

Povodom 65 godina postojanja, klub je izdao i monografiju čiji je autor sportski novinar Slobodan Babić.

Ovaj fudbalski kolektiv osnovan je 1949. pod imenom “Polet”, a današnji klub “Polet-Krajišnik” nastao je prije par godina fuzijom “Poleta” iz Dragočaja i “Krajišnika” iz Ramića.

Klub su prije 65 godina osnovali fudbalski entuzijasti iz Dragočaja i Prijakovaca, a danas se “Polet-Krajišnik” takmiči u Područnoj fudbalskoj ligi Banjaluka.