Raca kao hobotnica, otvorio i turnir u kuglanju za žene

[dropcap]GRADIŠKA[/dropcap] Vidi se da su došli izbori. Gdje ne može da stigne ministar Nada Tešanović, tu uskoči Goran Raca, pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske.

Danas je Raca stigao do podneva da “uveliča” čak dvije manifestacije, prvo u Gradiški, a zatim i u Dragočaju.

U gradu na Savi otvorio je treći Međunarodni kuglaški turnir za žene.

U prisustvu konzula Srbije u BiH Milivoja Đurđevića, generalnog konzula Hrvatske u BiH Dunje Jevak, predstavnika Ambasade Slovenije u BiH Branka Zupanca i načelnika opštine Gradiška Zorana Latinovića, Raca je naglasio da ovaj turnir ima veći karakter od međunarodnog.

“Ovo je prije svega turnir prijateljstva, a njegovi promoteri su djevojke iz regiona. Velika nam je čast da su sa nama i gospoda iz ambasada Srbije, Slovenije i Hrvatske”, rekao je Raca, a potom je, bacivši kuglu, i zvanično otvorio turnir.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović rekao je da je Gradiška otvoren grad i da sport i ovaj put ima ulogu ambasadora.

“Kuglašicama želim da se dobro osjećaju u Gradišci, uz iskrenu nadu da će domaćin pobijediti. Današnji dan ćemo iskoristiti i za razgovore sa predstavnicima ambasada, kako bismo unaprijedili ne samo sportsku, već i privrednu i svaku drugu saradnju Gradiške sa gradovima iz država koje predstavljaju”, rekao je Latinović.

Osim domaćina “Kozare”, na današnjem turniru učestvuju ekipe “Obrtnika” iz Nove Gradiške, “Bresta” iz Cerknice i “Apatina”.

Međunarodni kuglaški turnir ujedno je i prva manifestacija “Gradiške jeseni 2014”, koja će trajati do polovine oktobra.