Lider želi da osvoji i “Luke”

[dropcap]MRKONJIĆ GRAD[/dropcap] Derbi četvrtog kola Prve lige Republike Srpske u fudbalu igra se u nedjelju od 16.30 u Mrkonjić Gradu gdje domaća Sloboda dočekuje Leotar.

Ovaj duel jedan je od derbija cijelog prvenstva, s obzirom na to da obje ekipe imaju visoke ambicije, a kvalitet su pokazale već u prva tri kola. Mrkonjićani su do sada upisali dvije pobjede i doživjeli poraz u Novog Gradu, dok je Leotar jedina ekipa koja ima maksimalan učinak, piše Glas Srpske.

“Leotar je pokazao da je kvalitetna ekipa, ali još jednom ponavljam da u svaki meč ulazimo s namjerom da odigramo na najvišem nivou i da se nadigravamo sa rivalom. Nisam u potpunosti zadovoljan načinom na koji smo igrali u prva tri kola, ali vjerujem da ćemo biti sve bolji i bolji”, rekao je trener Slobode Đorđe Inđić, koji neće moći računati na suspendovanog Milana Šakića.

Strateg Leotara Damjan Ratković ističe da su njegovi igrači puni samopouzdanja, ali svjesni da je ovo do sada najteži ispit.

“Atmosfera na treninzima je dobra, elan nakon tri pobjede je na visokom nivou i sa pravom očekujemo pozitivan rezultat i u Mrkonjić Gradu. Sloboda ima dobru i iskusnu ekipu i veoma su nezgodni na domaćem terenu, tako da neće biti lako doći do bodova. Igraćemo otvoreno, ofanzivno i na gol više”, najavio je Ratković.

On nema kadrovskih problema i nalazi se na slatkim mukama pred drugo gostovanje u ovoj sezoni.

“Svi igrači su zdravi i spremni za utakmicu. Ima nekih malih povreda koje su konstantno prisutne, ali ne utiču na sastav ekipe”, rekao je Ratković.

Ostali parovi

  • Donji Šepak: Napredak – Krupa
  • Derventa: Tekstilac – Rudar Prijedor
  • Janja: Podrinje – Mladost
  • Višegrad: Drina HE – Proleter
  • Vlasenica: Vlasenica – Kozara
  • Novi Grad: Sloboda – Sutjeska

Svi mečevi igraju se danas od 16.30.