Poketino: Partizan ima dobar tim, očekujem težak meč

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Menadžer Totenhema Mauricio Poketino rekao je danas u Beogradu da će na utakmici protiv Partizana u Ligi Evrope izvesti kombinovani sastav.

U srpsku prestonicu engleski klub je doputovao bez čak petorice fudbalera – Nasera Čadlij, Emanuela Adebajora, Muse Dembelea, Denija Rouza i kapitena Junesa Kabula.

“Nekolko igrača je ostalo u Londonu iz različitih razloga. Ipak, smatram da imamo dobru ekipu; ovo je lijepa prilika da se dokažu neki drugi igrači. Sutra ću izvesti najjači i najodmorniji tim u ovom trenutku. Napadač Roberto Soldado oporavio se od povrede i navjerovatnije će igrati”, rekao je Poketino na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

Na pitanje novinara da li je razlog izostanka Rouza incident u kojem je učestvovao pretprošle godine igrajući za mladu reprezentaciju Engleske protiv Srbije u Kruševcu, Poketino je odgovorio odrečno.

“To nije razlog, Rouz je bio umoran poslije utakmice sa Sanderlendom. Svi znamo situaciju od prije dvije godine, ali on nije tražio da bude oslobođen od sutrašnje utakmice. Razlog je isključivo sportske prirode. Rouz je zaboravio incident, kao i svi mi”, kazao je menadžer Totenhema.

Poketino je istakao da respektuje tim Partizana, kao i da zna dosta o klupskoj istoriji crno-bijelih.

“Vidjeli smo tim Partizana, igraju dosta brzo, imaju dosta mladih i talentovanih igrača. Pričao sam sa crnogorskim selektorom Brankom Brnovićem, mojim bivšim saigračem, i dao mi je dosta informacija. Očekujem težak meč i vruću atmosferu”, naglasio je argentinski stručnjak.

On je dodao da je informacije o Partizanu dobio i od svog igrača, mladog reprezentativca Srbije Miloša Veljkovića, i najavio da bi on sutra mogao da bude u sastavu.

“Nama je Liga Evrope prioritet, jer osvajač trofeja može da izbori mjesto u Ligi šampiona”, poručio je Poketino.

Defanzivni igrač sredine terena, francuski internacionalac Benžamin Stambuli, takođe je rekao da očekuje težak meč, ali i trijumf svog tima.

“Totenhem uvijek ide na pobjedu, takav slučaj biće i sutra. Znamo da igramo protiv dobre ekipe, koja je uspješno krenula u domaćem prvenstvu. Ipak, smatram da smo kvalitetniji od Partizana i očekujem tri boda”, rekao je Stambuli.

Utakmica prvog kola C grupe Lige Evrope između Partizana i Totenhema igra se sutra od 19 sati na stadionu u Humskoj.