Navijači Sarajeva nastavljaju sa divljanjem, potukli se s navijačima Igmana

[dropcap]KONJIC[/dropcap] Utakmica između Igmana i Sarajeva u okviru Kupa BiH, koja se igra u Konjicu, bila je prekinuta zbog tuče navijača.

Kako saznaje Dnevni avaz od reportera s lica mjesta, u tuči je povrijeđen policajac, nakon čega je sudija donio odluku da se susret prekine.

Naime, meč je prekinut kod rezultata 1:0 za gostujuću ekipu. Navodno, prekid se dogodio nakon što su se domaći i gostujući navijači potukli na Gradskom stadionu, nakon čega je glavni sudija Goran Paradžik (Ljubuški) odlučio da povuče ekipe s terena u 49. minutu.

Novinar “Avaza” koji se nalazio na licu mjesta javio je da je prekid trajao više od 25 minuta. Prema posljednjim informacijama, u tuči su teže povrijeđeni navijač Sarajeva i dva gledaoca sa tribina. Takođe, u tuči je lakše povrijeđen i jedan policajac.

Po informacijama iz Hitne službe Opšte bolnice Konjic, nakon incidenta na utakmici u ovu službu stigla su 4 pacijenta.

“Svi su zadobili povrede glave, a nakon obrade pušteni su kući”, rečeno je u Hitnoj službi Opšte bolnice Konjic.

Nakon prekida od preko 25 minuta utakmica je nastavljena.

Podsjetimo, i danas je dvadesetak navijača Fudbalskog kluba Sarajevo, koji su krenuli u jutarnjim satima vozom u Konjic na utakmicu šesnaestine finala Kupa BiH, izazvalo incident kada su napali konduktera koji im je zatražio vozne karte, a koje nisu imali. Navijači su potom kamenovali željezničku stanicu.

“Navijači Sarajeva koji su krenuli u Konjic na utakmicu izbačeni su iz voza u Hadžićima, a razlog je taj što nisu imali vozne karte. Nakon što su izbačeni, navijači su kamenovali autobus koji se saobraćao na relaciji Ilidža-Tarčin”, kazao je dežurni operativac MUP-a KS.

Nakon napuštanja voza navijači su se uputili pješke putem M-17. U mjestu Dupovci navijači su kamenovali GRAS-ov autobus u pokretu koji je saobraćao na relaciji Ilidža-Tarčin. Ovom prilikom na autobusu je razbijeno bočno staklo.

Nakon ovog incidenta u policijsku stanicu u Hadžićima pozvan je E.B. (1995. godište) na informativni razgovor nakon čega je pušten.

Statistika

Igman – Sarajevo 0:3 (0:1)

Gradski stadion u Konjicu.

Gledalaca 3000.

Sudija: Goran Paradžik (Ljubuški) 7.

Strijelac: 0:1 – Duljević (31), 0:2 – Tatomirović (61), 0:3 – Velkoski (85, 11m)

Žuti kartoni: Bajrić (Igman), Protić (Sarajevo).

Crveni karton: Džajić (Igman – dva žuta kartona).

Igrač utakmice: Haris Duljević (Sarajevo) – 7,5.

Igman: Vasilj 6,5, Ramić 6,5, Đapo 6,5, Graho 6 (77. Pirija -), Čukle 6,5, Murtić 6 (67. Kozić 6,5), Bajrić 6,5, Džajić 6,5, Habibija 6,5, Lukomirak 6, Pehlić 6 (76. Potur -)

Sarajevo: Bandović -, Protić 6,5, Kovačević 6,5, (77. Kostić -), Handžić 7, Velkoski 7, Tatomirović 7, Duljević 7,5,Purić 6,5 (70. Todorović -), Dupovac 7, Kallasi 7,5, Cimirot 7 (65. Radovac 7)