Rudar naplaćuje s kamatom Borčev poklon Travniku

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Krajiški derbi osmine finala Kupa BiH, u kojem će snage odmjeriti Rudar Prijedor i banjalučki Borac, nosiće posebne tenzije, kao i obično kada se sastaju ova dva kluba.

Ipak, sutrašnji susret će imati posebnu tenziju. Prošle sezone “rudari” su ispali iz Premijer lige BiH kada su u posljednjem kolu remizirali sa sarajevskim Željezničarom, a njihova sudbina umnogome je zavisila od ishoda utakmice igrane na Gradskom stadionu u Banjaluci, gdje je Borac izgubio od Travnika.

Prijedorčani su imali šansu da se spasu u posljednjem kolu i za to im je bila potrebna pobjeda nad Željom, kao i Borca protiv “vezira”. Ipak, ni jedno ni drugo se nije desilo pa je Rudar nakon pet odigranih sezona u eliti BiH morao u niži rang takmičenja, dok je Travnik ostao u Premijer ligi.

Nakon toga uslijedile su mnogobrojne optužbe iz Prijedora na račun banjalučkog tima u vezi sa tim pomalo čudnim rezultatom u Banjaluci jer je Borac vodio na poluvremenu sa 2:0 da bi na kraju izgubio sa 2:3.

Ove sezone nisu mogli da se sretnu u ligaškim utakmicama, ali ih je žrijeb spojio u osmini finala Kupa. Iako se sastavi ekipa jednih i drugih umnogome razlikuju sigurno je da će utakmica imati svoju posebnu draž, piše Glas Srpske.

Ovaj meč biće proglašen utakmicom visokog rizika jer se očekuje dolazak obje navijačke grupe. Susret će se igrati u Omarskoj pošto se Gradski stadion u Prijedoru još renovira. Postojala je opcija da se duel odigra u Ljubiji, gdje Rudar takođe igra svoje domaće utakmice, ali se odustalo od te ideje pošto teren nema ogradu i bilo bi veoma teško kontrolisati navijače.

Pred ovaj susret obje ekipe su u dobroj formi. Borac je vezao tri pobjede u Premijer ligi BiH i sa 16 bodova iz 9 kola zauzima šesto mjesto na tabeli. S druge strane, Rudar Prijedor ima 13 bodova iz 7 utakmica i drži četvrtu poziciju na tabeli Prve lige Republike Srpske.

U oba susreta prošle sezone Borac je slavio. U Prijedoru je bilo 2:1 za goste, a u Banjaluci 3:0 za domaćina.

Parovi

Prva utakmica osmine finala Kupa BiH biće odigrana danas u Ljubuškom, gdje će od 15.30 snage odmjeriti domaća Sloga i Zrinjski iz Mostara.

Ostali mečevi na rasporedu su sutra, a sastaju se:

  • Omarska: Rudar Prijedor – Borac (Banjaluka) (15)
  • Jajce: Metalege – Mladost (Velika Obarska) (15)
  • Kakanj: Mladost Doboj Kakanj – Zvijezda (Gradačac) (15)
  • Sarajevo: Olimpik – Čelik(Zenica) (15)
  • Mostar: Velež – Vitez (15)
  • Široki Brijeg: Široki Brijeg – Željezničar (Sarajevo) (16.30)
  • Sarajevo: Sarajevo – Travnik (17)

Revanš susreti su na rasporedu 22. oktobra.