Počinje “Turnir prijateljstva” u Bijeljini

[dropcap]BIJELJINA[/dropcap] U Bijeljini u ponedjeljak počinje fudbalski spektakl “Turnir prijateljstva 2014”, na kome će učestvovati 15 ekipa iz regiona i kao specijalni gosti, po pozivu organizatora, ekipa Milana.

Ekipe će biti sastavljene od fudbalera rođenih 2000. i mlađih, a učešće su prijavili Crvena zvezda, Rijeka, Željezničar, Vardar, Partizan, Osijek, Velež, Olimpija, Dinamo, Vojvodina, Borac iz Banjaluke, Budućnost, Sarajevo, Sloboda (Tuzla) i OFK Beograd, pišu Nezavisne novine.

Ideja da se na jednom mjestu okupe najbolje ekipe iz regiona potekla je od proslavljenog fudbalera Save Miloševića, a akciju su svesrdno pomogli i dali svoj pun doprinos organizaciji ovog turnira fudbalski savezi praktično svih država iz regiona, a prvenstveno FS RS i N/FS BiH kao domaćini ove jedinstvene manifestacije. Dolazak na turnir su već potvrdili Srećko Katanec, Ivan Gudelj, Dejan Savićević, Zdravko Mamić, Momčilo Vukotić i mnogi drugi.

“Osnovni cilj i ideja turnira je da pružimo mogućnost nekim novim klincima da se pokažu, druže i sklope nova prijateljstva sa vršnjacima iz drugih država”, rekao je Milošević.