Momčilo Vukotić posjetio Turnir prijateljstva

[dropcap]BIJELJINA[/dropcap] Momčilo Vukotić, proslavljeni fudbaler Partizana, posjetio je danas učesnike Turnira prijateljstva u Bijeljini i podržao inicijativu Save Miloševića o okupljanju budućih asova iz timova koji su nekada igrali istu ligu.

“Za nas koji smo nekada igrali u jugoslovenskoj ligi ova ideja je predivna”, rekao je Vukotić, koji je u vrijeme kada su rođeni učesnici Turnira prijateljstva bio fudbalski trener na Kipru.

Ovaj fudbalski as je, podsjeća Srna, sa Fudbalskim klubom Partizan osvojio dvije šampionske titule, 1976. i 1978, a za turnir u Bijeljini kaže da ga podsjeća na sve te lijepe trenutke.

“U grupi sa Partizanom su bili Olimpija i Velež. Protiv Olimpije sam osvojio prvu titulu kao igrač Partizana, a protiv Veleža sam vodio ekipu kao trener, gde smo osvojili Kup maršala Tita, posle 32 godine”, prisjetio se Vukotić.

Na pitanje koliko će Turnir prijateljstva značiti mladim fudbalerima ovaj as je istakao da rezultati na ovakvim manifestacijama nisu u prvom planu, nego je najvažnije druženje.

“Ovo je za decu prilika da se uporede sa vršnjacima iz bivših jugoslovenskih republika, a i sama činjenica da se te utakmice prenose na televiziji omogućava im da pokažu svoje kvalitete”, zaključio je Vukotić.

Na fudbalskom Turniru prijateljstva u Bijeljini okupilo se 15 ekipa iz zemalja regiona i selekcija Semberije.

Ekipe su sastavljene od fudbalera do 14 godina.

Ideja da se na jednom mjestu okupe najbolje ekipe iz regiona potekla je od proslavljenog fudbalera Save Miloševića, koji je rođen u Bijeljini.

“Osnovni cilj i ideja turnira je da pružimo mogućnost nekim novim klincima da se pokažu, druže i sklope nova prijateljstva sa vršnjacima iz drugih država”, rekao je Milošević.