Radmilo Mihajlović posjetio Turnir prijateljstva

[dropcap]BIJELJINA[/dropcap] Fudbalski “Turnir prijateljstva” u Bijeljini danas je posjetio nekadašnji fudbalski as Radmilo Mihajlović, koji je sa tribina oduševljeno bodrio mlade nade 15 najjačih klubova u regionu.

Čuveni napadač sarajevskog Željezničara, potom zagrebačkog Dinama i njemačkih Bajerna i Šalkea, izrazio je veliko zadovoljstvo što je ideja Save Miloševića provedena u djelo, prenosi Srna.

Mihajlović je rekao novinarima da ovaj sportski događan, osim velikog sportskog rivalstva i sjajne prilike za nova poznanstva, učesnicima daje jedinstvenu šansu da se druže sa fudbalskim legendama koje svakodnevno posjećuju Etno-selo “Stanišić” u kome se nalazi baza turnira.

“Kada se prisetim svojih početaka, setim se da sam proslavljene igrače gledao bukvalno kao bogove, želeo sam i težio da budem kao oni. Većina ove dece dolazi iz skromnih porodica i nema puno prilike da susreću poznate ličnosti, a ovde imaju sjajnu priliku da vide kako se ponašaju dokazani asovi, kako žive i šta su sve ostvarili”, rekao je Mihajlović.

“Turnir prijateljstva” će biti nastavljen sutra polufinalnim mečevima između mladih igrača “Crvene zvezde” i “Dinama”, kao i “Olimpije” i OFK Beograda.

Trener “Crvene zvezde” Marko Vlasonjić ne skriva optimizam uoči sutrašnjeg meča i kaže da je jako zadovoljan i ponosan na svoje igrače.

“Mislim da je naš meč finale pre finala. Došli smo sa pozitivnim emocijama zato što su se prvi put okupile najbolje ekipe iz bivše Jugoslavije”, rekao je Vlasonjić.

Trener “Dinama” Danijel Erbežnik kaže da su njegovi igrači dali maksimum i da su počastvovani učešćem u ovom eminentnom društvu.

Prema njegovim riječima, nastup na “Turniru prijateljstva” mnogo će značiti mladim igračima koji su dobili priliku da uporede kvalitete, vide na čemu treba raditi, a posebno zbog toga što su stekli nove prijatelje.

Zlatko Krmpotić, trener OFK Beograda, zadovoljan je izdanjem svoje ekipe, ali i kvalitetom turnira.

“Važno je da deca dobro igraju, da se druže, jer ove uspomene će im ostati za ceo život. Mi smo klub sa ogromnom tradicijom, nadam se prolasku u finale i uvek igramo na pobedu. Mislim da su se najbolje četiri ekipe našle u polufinalu”, rekao je Krmpotić.

Miha Vončina, trener “Olimpije”, rekao je novinarima da se na “Turniru prijateljstva” igra kvalitetan fudbal.

On je pohvalio organizaciju turnira i rekao da se svi igrači iz država regiona osjećaju u Bijeljini kao kod kuće.