Mreže mirovale na meču Slavije i Mladosti

[dropcap]FOČA[/dropcap] Fudbaleri Slavije i Mladosti iz Velike Obarske podijelili su bodove u devetom kolu Premijer lige BiH odigravši susret bez golova.

Na meču u Foči, gdje “sokolovi” igraju dok im ne bude renoviran stadion, u prvom poluvremenu viđena je uspavanka na terenu, piše Glas Srpske.

Pored toga što su domaći najavljivali ofanzivnu igru, stvorili su svega dvije poluprilike u prvih 45 minuta. Prvo je Anel Salković u 17. minutu dobro šutirao sa 16 metara, ali je u posljednjem trenutku njegov udarac izblokirao Nemanja Dabić. Deset minuta kasnije Petar Mitić je šutirao sa 18 metara, ali je lopta otišla preko gola.

Bolje prilike imali su gosti u posljednjih 15 minuta prvog dijela igre. U 30. minutu Aleksandar Vasić je odigrao povratnu loptu za Srđana Savića, a ovaj je sa 15-ak metara šutirao, dok je golman Slavije Mladen Lučić sjajno intervenisao. Novu izglednu priliku gosti su imali u 44. minutu kada je Dragiša Komarčević izašao oči u oči sa golmanom Slavije, ali je Lučić još jednom bio na visini zadatka i otklonio opasnost.

U drugom dijelu utakmice gosti su imali dobru priliku u 49. minutu preko Zorana Đurića, koji je šutirao iz voleja sa desetak metara da bi Lučić ponovo bio uspješan.

Nakon toga uslijedio je period igre bez većih uzbuđenja pred oba gola i igralo se uglavnom na sredini terena. U posljednjim minutama domaći su imali dvije prilike za postizanje gola. Prvo je u 88. minutu nakon prekida Mladen Lemez dobro šutirao glavom sa pet metara, a lopta je otišla malo preko gola.

Potom je dva minuta kasnije Zoran Kokot iz okreta dobro šutirao, ali je lopta otišla pored desne stative golmana ekipe iz Velike Obarske Saše Mišića.

Statistika

Slavija – Mladost (VO) 0:0

Stadion: Gradski u Foči.

Gledalaca: bez prisustva publike.

Sudija: Elvis Mojić (Banovići) 6,5.

Žuti kartoni: Lučić, Kokot (Slavija), Mazić, Vuković (Mladost).

Igrač utakmice: Mladen Lučić (Slavija) 7.

Slavija: Lučić 7, Hodžurda 6, Popović 5,5, Mitić 5,5 (od 79. minuta Vejnović -), Salković 5, Kokot 6, Karić 6,5, Prodanović 5 (od 64. minuta Oglečevac -), Šabanović 6,5, Lemez 6,5, Zeba 5,5.

Mladost (Velika Obarska): Mišić 6, Đurić 6, Dabić 6, Zelić 6, Savić 6, Vasić 6,5 (od 89. minuta Stajić -), Komarčević 6,5, Ristić 6 (od 81. minuta Vidić -), Marković 6, Jeftić 6, Mazić 5,5 (od 46. minuta Vuković 6).