Mekinro: Đoković je favorit za osvajanje US Opena

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Legendarni američki teniser Džon Mekinro rekao je danas da je Novak Đoković favorit da osvoji US Open.

Mekinro prednost daje Đokoviću u odnosu na Švajcarca Rodžera Federera, uprkos blijedim partijama srpskog tenisera na Mastersima u Torontu i Sinsinatiju.

“Đoković se poslije osvajanja Vimbldona oženio. Nisam gledao mnogo njegovih mečeva od tada; očigledno mu je bilo teško da se vrati u ritam, ali očekujem da ovdje bude spreman. Blagu prednost dao bih Đokoviću. On je mlađi i može lakše da pređe tu distancu u ovoj fazi sezone”, rekao je Mekinro za ESPN.

On je dodao da je Britanac Endi Marej treći kandidat za osvajanje turnira u Njujorku nakon odustajanja Španca Rafaela Nadala zbog povrede.

“Ako pogledate rezultate koje pokazuje na velikim turnirima poslije operacije leđa, koja nije bila nimalo laka, vidjećete da ni on nije daleko od titule. Polako, ali sigurno vraća se u staru formu”, rekao je Mekinro, četvorostruki osvajač Flešing Medouza.

Posljednji Gren slem sezone počinje u ponedjeljak, a za prvog nosioca je postavljen Đoković, koji je jednom u karijeri podigao trofej u Njujorku i izgubio još četiri finala.