“Plemićima” navijači izbili iz blagajne 7.000 KM

[dropcap]MOSTAR[/dropcap] Navijački ispadi, odnosno propusti u organizaciji, ponovo su skupo koštali klubove BH Telecom Premijer lige, a nove kazne koje je izrekla Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH najviše će osjetiti mostarski Zrinjski.

“Plemići” će zbog ispada svojih navijača, popularnih “Ultrasa”, platiti ukupno 7.000 KM, odnosno po 3.500 za neodgovorno ponašanje u Kupu protiv Sloge Ljubuški i gradskom derbiju s Veležom.

Osim aktuelnih šampiona, kasu bh. kuće fudbala u značajnom iznosu napuniće i Velež, Sarajevo i Borac. Kase ova tri kluba biće praznije za po 2.000 KM.

Banjalučani su sankcionisani za propuste u organizaciji meča sa Željezničarom, “bordo klub” zbog propusta protiv Slavije, te “rođeni” dva puta po 1.000 KM vezano za susrete sa Zrinjskim i Radnikom iz Bijeljine.

Treće mjesto na nepopularnoj listi po visini novčane kazne izrečene na minuloj sjednici pripada Širokom Brijegu i Željezničaru. Naime, propusti u organizaciji utakmice 9. kola BH Telecom Premijer lige sa Sarajevom koštaće ih 1.500, a istu svotu platiće za isti prekršaj počinjen i u osmini finala Kupa BiH sa Željezničarom.

Na sjednici Disciplinske komisije, kojom je predsjedavao Vlado Rogić, razmatrani su i adminstrativni propusti klubova. Tako će zbog nepoštivanja propisa pravilnika o licenciranju i propozicija takmičenja novčanu kaznu u iznosu od 3.000 KM platiti Travnik, te 1.000 KM tuzlanska Sloboda.