Borac u Vitezu vraća oduzeto?!

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] U sjeni oduzimanja tri boda zbog toga što na vrijeme nisu isplatili dug bivšem igraču Perici Stančeskom, FK Borac u subotu od 15 časova u okviru 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH gostuje kod Viteza.

Banjalučani su u seriji od pet utakmica bez poraza, od toga imaju čak četiri vezana trijumfa u kojima nisu primili pogodak, tako da sa dosta optimizma gostuju kod Viteza, koji u posljednjih pet utakmica ima samo jedan poraz. Obje ekipe su nešto lošije ušle u prvenstvo, ali kako vrijeme odmiče, igraju sve bolje, s tim da je četa iz grada na Vrbasu u boljoj seriji.

“Ovaj meč može da bude prekretnica za nas i u slučaju pobjede može da bude zvijezda vodilja na putu ka vrhu tabele prije kraja jesenjeg dijela sezone”, rekao je Zoran Dragišić, pomoćni trener Borca. “Očekuje nas veoma neugodan rival, predvođen dobrim trenerom Antom Mišem, kojeg svi poznajemo. Sigurno im je dobro došla pauza da se dodatno konsoliduju. Znamo da to nije Vitez sa početka sezone i neće nam biti nimalo lako.”

Stručni štab Borca sa Vinkom Marinovićem na čelu neće moći da računa na Ivana Kostića zbog herpesa i Nebojšu Runića zbog crvenog kartona u Kupu RS, dok su pod znakom pitanja nastupi Vladana Grujića i Petra Ilića.

“U ovaj meč ulazimo kao u svaki drugi, sa ciljem osvajanja tri boda. Idemo u goste ekipi koja se podigla nakon lošeg starta prvenstva, ali verujemo u sebe i siguran sam da, ukoliko budemo igrali kao u prethodnim mečevima, možemo do pobede”, izjavio je Uglješa Radinović, vezista Banjalučana, koji se osvrnuo i na to da ekipa u nastavak prvenstva ulazi sa tri boda manje zbog kazne FIFA.

“Razočarani smo, ali će ovo probuditi dodatni inat kod nas i u narednim mečevima nećemo pružati 100, nego 150 odsto mogućnosti”, obećava on.

Vitez dočekuje Banjalučane nakon mini-serije bez poraza. U zadnje tri utakmice, od čega dvije gostujuće, uspjeli su osvojiti pet bodova.

“Očekujem dobru utakmicu za gledatelje. Borac je u zadnjih pet mečeva pokazao da je prava ekipa, homogena i disciplinirana. Izuzetno cijenim njihova postignuća i rezultate, međutim i mi smo u pauzi uspjeli podići nivo naše fizičke pripreme na još viši nivo, atmosfera je dobra i nadam se da će se to odraziti i na rezultat protiv Banjalučana. Znamo odakle nam prijeti najveća opsanost”, rekao je Ante Miše, šef sručnog štaba Viteza.

Aktuelni šampion Zrinjski u Mostaru će biti domaćin Sarajevu. Ishod duela pretendenata za vrh mogao bi najaviti rasplet borbe za jesenji naslov.

“Sarajevo ima kvalitet, ali i osciliraju rezultatima. Iako u derbijima nema favorita, mi ipak u svakoj utakmici na domaćem terenu prihvatamo tu ulogu. Naše igre iz prošle sezone nastavljene su ove jeseni i daju nam naznaku da ćemo i protiv Sarajeva odigrati najkvalitetniju utakmicu. Priželjkujemo nova tri boda. Sa tim ciljem dolaze i gosti, te očekujem otvoren susret, ali nema razloga da strahujemo”, istakao je Branko Karačić, trener “plemića”.

Tim sa “Koševa” u Mostar dolazi predvođen trenerom Mehom Kodrom i bez povrijeđenog Samira Radovca. Nekadašnji napadača Barselone i Veleža priznaje da povratak pod “Bijeli brijeg” u njemu budi posebne emocije.

“Deset godina sam u dresu Veleža igrao na tom stadionu. Naravno da će za mene povratak sada u trenerskoj ulozi biti poseban. Spremni smo da odigramo kvalitetnu utakmice i pobijedimo. Naš protivnik ima fenomenalnu ekipu, nisu primili još nijedan gol kući, ali ja vjerujem u svoje igrače da mogu prekinuti tu seriju”, zaključio je Kodro.

Parovi 11. kola

Subota od 15 časova:

  • Olimpik – Drina
  • Radnik – Mladost
  • Vitez – Borac
  • Sloboda – Zvijezda

Subota od 16 časova:

  • Zrinjski – Sarajevo

Nedjelja od 15 časova:

  • Široki Brijeg – Čelik
  • Slavija – Travnik
  • Željezničar – Velež