Partizan želi plasman u Ligu Evrope

[dropcap]BAKU[/dropcap] Fudbaleri Partizana brane danas u Bakuu protiv ekipe domaćeg Neftčija prednost od 3:2, ali je trener Marko Nikolić najavio da će crno-bijeli jurišati na novu pobjedu i osigurati plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

“Dva rezultata vode nas dalje, pobeda i remi, međutim, nećemo se braniti, idemo na pobedu. Verujem da možemo da nastavimo seriju bez poraza i prođemo dalje. Kakvi mi budemo, takav će nam biti i dan, moramo da obavimo ozbiljan posao ako želimo da prođemo u grupnu fazu. Mi smo tim koji može da odigra taktički disciplinovano, na rezultat, ali utakmica je živa stvar i nikad se ne zna kako će se odvijati”, rekao je Nikolić uoči važnog duela u glavnom gradu Azerbejdžana.

On je istakao da revanš meč baraža sa Nefčijem ima veliki takmičarski značaj i upozorio da njegova ekipa nikako ne smije da potcijeni rivala.

“Svi znamo kolika je važnost utakmice. Evropa je uvek izazov za sve srpske klubove, pa i za Partizan. Lepo je igrati u decembru na evro-sceni. Očekuje nas dobar protivnik, sa dosta stranaca, imaju jako nezgodne igrače u ofanzivnoj liniji, koji mogu da naprave mnogo problema. Ipak, verujem u konačan uspeh”, kazao je Nikolić.

Fudbaleri Partizana doživeli su u srijedu uveče neprijatnost u Bakuu pošto si navijači domaćeg kluba kamenjem, flašama u upaljačima gađali autobus kojim su se vraćali u hotel poslije treninga.

U tom neočekivanom incidentu niko nije povrijeđen.

Revanš utakmica baraža za Ligu Evrope između Neftčija i Partizana igra se večeras u Bakuu od 18 sati.