SEHA liga nikad jača

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Cilj Rukometnog kluba Borac m:tel u četvrtoj sezoni SEHA Gasprom Južni tok lige je da afirmiše postojeći igrački kadar, ali i da u veoma jakoj konkurenciji bude što bolje plasirana.

Izjavio je ovo trener Banjalučana Aleksandar Međedović, koji će u paru sa Igorom Rađenovićem u narednoj sezoni sjediti na klupi “crveno-plavih”.

“SEHA liga nikada nije bila jača. U ovom trenutku smo objektivno slabiji od šest učesnika: Vesprema, Metalurga, Vardara, Zagreba, Tatran Prešova, Meškov Bresta, a ravnopravno možemo da se nosimo sa Nekseom, kragujevačkim Radničkim i novosadskom Vojvodinom. Zato je naša želja da u susretima sa ove tri ekipe zabilježimo što bolje rezultate, a u duelima sa ostalim rivalima iz regionalnog takmičenja pružimo što bolje partije”, istakao je Međedović za Glas Srpske.

U odnosu na prošlu sezonu ekipa nije pretrpjela velike promjene.

“Otišli su golman Mario Blažević i pivot Goran Trkulja, a u klub su se vratili srednji bek Srđan Trivundža, lijevo krilo Milan Đukić i lijevi bek Duško Hercegovac. Došao je i golman Stanko Abadžić. Kada se sve sabere i oduzme, bolji smo u odnosu na prošlu sezonu, ali sve to treba pokazati na parketu”, nastavio je Međedović.

Prve provjere Banjalučani su imali na turniru u Doboju, gdje su zauzeli sedmo mjesto.

“Naše igre na ovoj renomiranoj smotri bile su daleko bolje od konačnog rezultata. U prvom meču protiv kasnijeg finaliste Azotija Pulavija vodili smo do pet sekundi prije kraja, a onda su oni iz sedmerca stigli do remija. Protiv Bešiktaša veći dio meča smo bili u egalu, a u duelu sa reprezentacijom Irana imali smo i po sedam golova prednosti. U meču za plasman pobijedili smo Derventu. Da nije bilo padova u igri, pogotovo protiv Irana, borili bismo se za treće mjesto i utisak bi bio daleko povoljniji. Međutim, važno je da smo u ovim mečevima uspjeli da uigramo ekipu za predstojeća iskušenja”, dodao je Međedović.

Hercegovac

Lijevi bek Banjalučana Duško Hercegovac povrijedio se na turniru u Doboju. Kako sada stvari stoje, pred njim je duža pauza.

“Povrijedio je ligamente koljena, koji na sreću nisu pokidani. Ipak, pred njim je duža pauza, a prve prognoze kažu da će van terena biti najmanje mjesec”, naglasio je trener Međedović.

Parovi

1. kolo

Meškov B. – Borac m:tel

Tatran P. – Vesprem

Nekse – Zagreb

Vardar – Metalurg

Radnički – Vojvodina

2. kolo

Vojvodina – Vesprem

Borac m:tel – Vardar

Meškov B. – Nekse

Zagreb – Tatran P.

Metalurg – Radnički

3. kolo

Radnički – Borac m:tel

Meškov B. – Zagreb

Vesprem – Metalurg

Tatran P. – Vojvodina

Vardar – Nekse

4. kolo

Metalurg – Tatran P.

Borac m:tel – Vesprem

Zagreb – Vojvodina

Nekse – Radnički

Meškov B. – Vardar

5. kolo

Vesprem – Nekse

Tatran – Borac m:tel

Meškov B. – Radnički

Vojvodina – Metalurg

Vardar – Zagreb

6. kolo

Nekse – Tatran P.

Borac m:tel – Vojvodina

Vardar – Radnički

Zagreb – Metalurg

Vesprem – Meškov B.

7. kolo

Vesprem – Vardar

Vojvodina – Nekse

Zagreb – Radnički

Metalurg – Borac m:tel

Tatran P. – Meškov B.

8. kolo

Meškov B. – Vojvodina

Vardar – Tatran P.

Borac m:tel – Zagreb

Radnički – Vesprem

Metalurg – Nekse

9. kolo

Vojvodina – Vardar

Meškov B. – Metalurg

Vesprem – Zagreb

Nekse – Borac m:tel

Tatran P. – Radnički