Odluka o meču u rukama UEFA

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Kako će prekinuta utakmica između Srbije i Albanije biti registrovana odlučiće Evropska fudbalska unija, ali nije poznato kada.

Utakmica, koja je trebalo da bude odigrana u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, prekinuta je u 41. minutu, poslije skandalozne provokacije Albanaca, opšteg meteža na terenu i tuče koja je uslijedila.

Umjesto selektora, na konferenciji za medije poslije konačne odluke sudije o prekidu utakmice pojavio se delegat Hari Bin, koji je naglasio da je sada sve u rukama Disciplinske komisije.

„Biću veoma kratak, jer žalimo zbog svega što se dogodilo. Utakmica je prekinuta, a okolnosti su bile takve da meč nije mogao da bude nastavljen. To ste i sami vidjeli. Vidjeli ste svi i šta se desilo. Ne možemo nikoga da krivimo, niti donosimo nekakav sud, ko je kriv, ko nije, doluku će donijeti Disciplinska komisija UEFA. Poslije svega što se desilo, specijalni posmatrač i ja ćemo poslati izvještaj evropskoj kući fudbala, u čijim rukama su dalji potezi“, naglasio je Bin, a prenosi B92.

Međutim, Bin je ipak dao dozvolu da se utakmica nastavi, ali su albanski fudbaleri bili ti koji nisu željeli ni da izađu na teren, ni da se stadion isprazni.

Za sada nema ni indicija kakva bi mogla da bude odluka UEFA, a svi se sjećamo kakav je slučaj bio prije samo nekoliko godina, na utakmici Italije i Srbije u Đenovi.