Sjajan meč i poraz Krunićeve

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Aleksandra Krunić završila je nastup na US Openu u četvrtom kolu, poslije poraza u tri seta od Viktorije Azarenke.

Aleksandra je načinila već istinsko čudo na ovogodišnjem US Openu, a od Bjeloruskinje je izgubila rezultatom 4:6, 6:4, 6:4, piše B92.

U meču koji je trajao dva sata i 18 minuta srpska teniserka je na momente igrala vrhunski tenis i samo su je padovi koncentracije u drugoj polovini meča koštali poraza. Azarenka će igratisa Ekaterinom Makarovom i to će biti duel 16. i 17. nositeljke.

Osim u uvodnim minutima meča, kada je dozvolila 17. teniserki svijeta da uz dva brejka povede 3:0, Krunićeva nijednog trenutka nije bila podređena.

Poslije tog lošeg početka ona je dobila sedam od narednih osam gemova i nagovijestila novo čudo, potpuno sljedeći strategiju: natjerati Azarenku da odlučuje.

Bjeloruskinja je u većem dijelu meča bila veoma nervozna, pričala je sa sobom između poena, ponekad i vrlo žučno i glasno. Na drugoj strani je Krunićeva bila savršeno smirena sve dok je imala snage i imala potpunu kontrolu nad mečom.

Promjene ritma, povremeni neočekivani izlasci na mrežu, nevjerovatno kretanje bili su ozbiljan prolem za igračicu koja je gotovo cijelu godinu provela kao lider WTA liste i ima iza sebe osvojene gren slemove.

Tek je gubljenje energije dovelo do nervoze kod Krunićeve, slijedile su loše odluke tokom poena i Azarenka je prevagnula. Od pomenutog starta meča, pa sve do šestog gema drugog seta Krunićeva je imala inicijativu. Jedan brejk bio je dovoljan za 1:1 u setovima, a rani brejk Bjeloruskinje Aleksandra je brzo uspjela da vrati.

Bio je to trenutak za napad, a ishitreni udarci koštali su Krunićevu brejka i kada je imala duplu priliku, a na kraju je na sličan način izgubila još jednom svoj servis.

Ovogodišnji US Open za nju je nevjerovatno iskustvo, jer stići sa 143. mesta u drugu nedjelju gren slema je nevjerovatan uspjeh. Već od ponedeljka njen plasman biće znatno bolji.