Fernandez: Moramo se paziti Džeke

[dropcap]RIO DE ŽANEIRO[/dropcap] Odbrambeni igrač fudbalske selekcije Argentine i igrač Napolija Federiko Fernandez za argentinski list “Losandes” je uoči utakmice svoje selekcije protiv Bosne i Hercegovine u Rio de Žanieru, na Mundijala u Brazilu, koja je na programu u nedjelju, rekao je da se najviše moraju paziti napadača Mančester sitija, Edina Džeke, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Trebamo se najviše paziti Edina Džeke; ima visinu od 1,93 metara i igra u Mančester sitiju. On je visok i fizički snažan igrač, odlično koristi ruke i tijelo. Moramo biti vrlo oprezni i zaustavi sve lopte u vezduhu koje idu prema njemu”, rekao je Fernandez.

Dodao je kako u reprezentaciji BiH, osim Džeke, igra još nekolicina igrača koji nastupaju u najboljim evropskim klubovima.

“Moramo obratiti pažnju i na njihove druge igrače. To je svima jasno i razumljivo. U sastavu BiH imaju igrače koji igraju u velikim evropskim klubovima i zato se ne smijemo opuštati ni u jednom momentu”, poručio je Fernandez.

Ističe kako još uvijek selektor Argentine Alehandro Sabelja nije definisao ko će igrati u utakmici protiv BiH.

“Ovih dana smo vježbali dva sistema, 4-3-3 i 5-3-2, ali trener još nije odredio koji sistem ćemo igrati protiv BiH. Sistem 5-3-2 je možda moguć. Tu imamo zadnju liniju od pet odbrambenih igrača. Kada imamo loptu u posjedu, na dvije strane i u centru imamo igrače koje možemo koristiti, a to nam daje šansu za više kretanja na terenu”, objasnio je Fernandez.

Podsjetio je da je igrajući tim sistemom Argentina u prijateljskoj utakmici prošle godine pobijedila BiH rezultatom 2:0, naglasivši da bi u vrhu napada mogao biti Lionel Mesi i Serhio Aguero.