Čelsi slavi Kostu

[dropcap]LONDON[/dropcap] Fudbaleri londonskog Čelsija nastavljaju sa dobrim partijama u Premijer ligi, a danas su u četvrtom kolu na svom terenu pobijedili Svonsi sa 4:2 i ostali jedini tim sa maksimalnim učinkom na početku sezone.

Heroj dana je sjajni Dijego Kosta, napadač Čelsija, koji je postigao het-trik. Prethodno je u 11. minutu kapiten “plavaca” Džon Teri postigao autogol i zabrinuo domaće navijače.

Ipak, u nastavku je na scenu stupio Brazilac sa španskim pasošem i još jednom pokazao da trener Žoze Murinjo rijetko griješi kada su u pitanju pojačanja.

U strijelce se upisao i debitant Loik Remi, koji je nedavno obukao dres Čelsija. Za londonsku ekipu na ovom meču igrali su i Branislav Ivanović i Nemanja Matić.

Protivnik beogradskog Partizana na startu Lige Evrope, londonski Totenhem danas je remizirao 2:2 na gostovanju Sanderlendu.

Totenhem je vodio dva puta pogocima Nasera Čadlija i Kristijana Eriksena, ali je Sanderlend na kraju stigao do boda autogolom Harija Kejna.

Sautempton je na svom terenu pregazio Njukasl sa 4:0, dok je srpski fudbaler Dušan Tadić asistirao kod drugog kola Gracijana Pelea.

Engleski premijerligaši Arsenal i Mančester Siti remizirali su danas – 2:2 u utakmici punoj uzbuđenja do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Izabranici Arsena Vengera krenuli su od starta u pravu ofanzivu, ali su iznenađujuće prvi primili gol i to u 28. minutu, kada je Kun Aguero na asistenciju Navasa sa šest-sedam metara pogodio mrežu.

Šok na Emiratima nije dugo trajao, pošto su domaći fudbaleri uzvratili golom Džeka Vilšira u 63. minutu, a onda poveli u 74. majstorijom Čileanca Aleksisa Sančeza.

Gosti nisu odustajali već su u talasima napadali i u 83. minutu došli do izjednačenja preko Martina Demikelisa, koji je efektno glavom matirao golmana.

Rezultati i strijelci u 4. kolu

  • Arsenal – Mančester Siti 2:2 (Vilšer 63, Sančez 74 – Aguero 28, Demikelis 83)
  • Čelsi – Svonsi 4:2 (Kosta 45, 56, 67, Remi 81 – Teri 11. autogol, Šelvi 86)
  • Kristal Palas – Barnli 0:0
  • Sautempton – Njukasl 4:0 (Pele 6, 19, Kork 54, Šnajderlin 90+4)
  • Stouk – Lester 0:1 (Uloa 65)
  • Sanderlend – Totenhem 2:2 (Džonson 3, Kejn 82. autogol – Čadli 2, Eriksen 48)
  • Vest Bromvič Albion – Everton 0:2 (Lukaku 2, Miraljas 66)

Od 18.30 igraju Liverpul – Aston Vila

Nedjelja, 14. septembar

  • Mančester Junajted – Kvins Park Rendžers

Ponedjeljak:

  • Hal – Vest Hem