Navijači razgaćili igrače Čelika

[dropcap]ZENICA[/dropcap] Buran je ovo bio fudbalski vikend u BiH pošto su nakon debakla u Širokom Brijegu (poraz 2:7) igrači zeničkog Čelika ostali bez kompletne opreme koju su im oduzeli navijači, a na stadionu Slavije su osvanule uvredljive poruke.

Kao bosi po trnju fudbaleri Čelika su se proveli na utakmici 11. kola BHT Premijer lige BiH pošto su primili čak 7 golova, a kada su se vratili kući dočekali su ih ljutiti navijači.

Njih oko 50 u nedjelju naveče ispred stadiona “Bilino polje” je sačekalo da se autobus s igračima i stručnim štabom zeničkog kluba vrati u Zenicu. Onako ljuti i nezadovoljni lošom igrom i rezultatima su ušli u autobus i fudbalerima oduzeli opremu, trenerke, majice, dresove…

“Uzeli su i lopte, sve su nam uzeli. Dvojica policajaca koja su bila prisutna nisu ništa mogla uraditi. Bilo je verbalnog vrijeđanja igrača, ali niko od fudbalera nije fizički napadnut”, tvrdi jedan igrač Čelika.

Na društvenim mrežama juče su se oglasili i navodni učesnici nemilog događaja. Uz podsjećanje da je to bio najteži poraz Čelika u posljednjih 25 godina, navijači naglašavaju da njihov motiv nije bila pljačka, prenose Nezavisne novine.

“Nas nisu zanimale njihove lične stvari. Željeli smo ih samo zato što su oni ponizili nas, da i mi ponizimo njih. Svi su poskidali sve sa sebe, a stvari smo predali policiji na njihov zahtjev”, rekao je jedan od navijača.

Incident je bio kulminacija nezadovoljstva navijača jer je Čelik u 11 prvenstvenih utakmica ove jeseni upisao jednu pobjedu, četiri remija i šest poraza. Osim toga, u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH Zeničani su deklasirani 0:4 od Olimpika.