Branka Vranješ sanja finale na 200 metara kraul

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Plivačica “22. aprila” iz Banjaluke Branka Vranješ učestvovaće na Olimpijskim igrama za mlade, koje će se od 16. do 28. avgusta održati u kineskom Nanjingu.

Ona će biti jedini ženski predstavnik BiH u plivanju, što potvrđuje da je riječ o talentovanoj takmičarki. Nastupiće se u trkama na 100 i 200 metara slobodnim stilom. Želja joj je da u Kini dostigne najbolje rezultate ove sezone, a nada se da će na dužoj dionici izboriti finale, piše Glas Srpske.

“Dobro sam se spremila u prethodnom periodu. U posljednje vrijeme sam bila u punom treningu i zato su mi vremena bila nešto slabija. Potrudiću se da u Kini isplivam svoje najbolje rezultate, što mi je cilj. Smatram da bih mogla doći do finala na 200 metara, dok je na 100 sve otvoreno”, kazala je 17-ogodišnja Banjalučanka.

Završne pripreme pod budnim okom trenera Gorana Grahovca obavila je u Sarajevu, a put Nanjinga krenuće večeras. Ovo takmičenje će za nju biti treće veliko u mlađim kategorijama, jer je već učestvovala na Evropskom i Svjetskom juniorskom prvenstvu.

“Zadovoljna sam kako sam se pripremala od početka sezone. Nekoliko dana sam bila i u Španiji što mi je dosta važno. Učešće na velikim takmičenjima mi je mnogo značilo i to mi je veliko iskustvo za nastupe u Kini”, dodala je Branka.

Na nedavno održanim Ljetnim prvenstvima Republike Srpske i BiH postizala je odlične rezultate i bila je jedna od najboljih takmičarki.

“Imala sam i dobre rezultate na mitinzima, ali smatram da mogu još bolje. Nadam se da ću u Kini doći do njih, što bi bio veliki uspjeh za mene”, zaključila je Vranješeva.

Pored Branke Vranješ, iz BiH će se u Kini takmičiti još petoro sportista: Vedad Ramić (plivanje), Aleksandra Samardžić, Petar Zadro (džudo), Amila Krašić (tekvondo) i Stefan Čuković (atletika).

Olimpijada mladih

Olimpijske igre mladih u Kini druge su po redu u istoriji. Prve su održane prije 4 godine u Singapuru.

Na OI mogu učestvovati sportisti od 14 do 18 godina. Specifičnost igara je u tome što pored takmičarskog dijela obuhvataju i kulturno-obrazovni, gdje će mladi olimpijci imati priliku da se upoznaju sa olimpijskim šampionima.

Na predstojećim igrama u Kini učestvovaće 3.800 takmičara, koji će se takmičiti u 28 sportova.

Naredne Olimpijske igre za mlade održaće se u Buenos Ajresu 2018.