Travničani ne vjeruju u čudo

[dropcap]TRAVNIK[/dropcap] Prva revanš utakmica osmine finala Kupa BiH igra se danas, od 15 časova, na stadionu “Pirota”, gdje Travnik dočekuje branioca naslova u najmasovnijem takmičenju, ekipu Sarajeva.

“Bordo” tim stiže ohrabren osvojenim bodom na teškom gostovanju kod šampiona Zrinjskog (1:1), a ujedno je i prvi gost koji je ove sezone postigao gol “Pod Bijelim brijegom”. Pulenima Mehe Kodre u utakmici sa “vezirima” svakako dodatni razlog za zadovoljstvo pružaju i četiri gola prednosti (4:0) iz prvog meča igranog na “Koševu”, pišu Nezavisne novine.

“U Travniku očekujem da popravimo greške uočene u analizi meča sa Zrinjskim. Drugo poluvrijeme iz te utakmice treba da bude pokazatelj kako Sarajevo treba da igra ubuduće”, rekao je Kodro.

On je upravo u meču sa Travnikom u prvoj utakmici Kupa uspješno debitovao na trenerskoj klupi Sarajevo.

“Na ‘Piroti’ će biti dosta izmjena u sastavu, ali u utakmicu ulazimo kao da je 0:0 i idemo na pobjedu. Sigurno je da nema lakih utakmica”, istakao je on.

Iako su u fudbalu, posebno u Kupu, iznenađenja moguća i česta, u taboru “vezira” svjesni su da je pred njima nemoguća misija.

“Gosti imaju prednost koju je teško dostići, jer, realno, ekipa Sarajeva jedna je od najboljih i apsolutni je favorit u Kupu. Mi se okrećemo Premijer ligi, gdje je akcenat na opstanku”, rekao je Simbad Terzić, prvotimac Travnika.

Amel Čurić ističe da predaje nema, a uz požrtvovanu i borbenu igru vjeruje da mogu barem do neriješenog ishoda.

“Respektujemo prošlogodišnjeg osvajača Kupa i jednog od najkvalitetnijih timova u BiH. Međutim, mi igramo na našem terenu, borićemo se i učinićemo sve da ostanemo neporaženi. To bi bio uspjeh za nas u ovom trenutku, ali i dobar način da vratimo samopouzdanje”, smatra Čurić.

Ostale utakmice osmine finala igraju se sutra. Derbi je na “Grbavici”, gdje će Željezničar pokušati stići dva gola zaostatka protiv Širokog Brijega.

“Pokušat ćemo pobijediti, iako je veoma teško to obećati za susret sa iskusnom ekipom kao što je Široki. Sada je najvažnije da odmorimo ekipu koja se mnogo potrošila u utakmici sa Veležom. Pred nama su, nakon Širokog, još dvije vrlo teške utakmice i potrebno je da rasporedimo snagu”, smatra Admir Adžem, trener Željezničara, kojeg nakon Kupa očekuje gostovanje kod Mladosti (VO) i derbi sa Sarajevom.