Najmlađi dinamovci gostovali u Vitezu

[dropcap]VITEZ[/dropcap] Tri selekcije Otvorene škole nogometa Dinama iz Zagreba, godišta 2005, 2006. i 2007, proteklog vikenda su gostovali u Vitezu.

Domaćin mladim Zagrepčanima bila je škola fudbala koja djeluje u okviru Sportsko-rekreacijskog centra “Romari” u Vitezu, vlasništvo Bojana Rajkovića, svojevremeno kadetskog reprezentativca BiH i fudbalera NK Vitez.

Selekcije Otvorene škole nogometa Dinama nastupile se na turniru “Romari kup” uz sudjelovanje i selekcija NK Viteza i škole fudbala domaćina i organizatora turnira, javlja Vitez.info.

Iako se gostovanje najmlađih dinamovaca u Vitezu nije posebno i dodatno reklamiralo, turnir je izazvao veliko zanimanje roditelja mladih fudbalera ali i drugih ljubitelja fudbala u cijeloj Lašvanskoj dolini, naročito navijača na ovom području popularnog Dinama.

Svi oni, a bilo je i roditelja mališana iz Zagreba, s velikim zanimanjem su pratili odmjeravanje snaga domaćih dječaka i dječaka učenika u Evropi poznate Dinamove škole fudbala. A pošto se radi o dječacima, fudbalski još uvijek “neobrađenim”, početnicima, moglo se vidjeti da u talentovanosti i fizičkoj pripremljenosti i nema neke posebne i običnom oku uočljive razlike.

Uostalom, to su potvrdili i rezultati jer je prvo mjesto među dječacima rođenim 2005. osvojio NK Vitez, 2006. Otvorena škola Dinama, a 2007. Škola fudbala “Romari”.

Vrijedni domaćini, Sportsko-rekreacijskog centra “Romari”, na lijepom i funkcionalnom sportskom kompleksu, uz materijalnu podršku viteških privrednika i Kancelarije opštinskog načelnika, pobjedničkim selekcijama su dodijelili prigodne pehare, a svi mladi fudbaleri, učesnici ovog međunarodnog fudbalskog turnira, dobili su i prigodne medalje.